Mus rasite
Pica iš tortilijos
Pica ant tortilijos @būvis.lt

Receptai

Pica iš tortilijos

Jokia kita pica neturi tokios plonos tešlos! Kas iš tiesų nepaprasta šioje picoje, tai lavašo (tortilijos) pagrindas. Iškepusi tortilija įgauna sodrų duonos skonį ir tampa labai traški kraštuose, tačiau minkšta viduje.

Pica iš tortilijos

Pica iš tortilijos

Karolina Puodžiūtė
Aš nedėjau pomidorų, man pasirodė, kad jie suteiks perteklinį rūgštumą.
3 | 1 įvertinimas
Reklama
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 7 minutes
Bendras laikas 22 minutes
Kategorija Picos
Porcijos 4 asmenims

Įrankiai

Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Norėdami paruošti 24 cm Ø skersmens picą, iš dviejų sveikų plonų tortilijų su žirklėmis iškirpkite du vienodo dydžio apskritimus, tiksliai atitinkančius kepimo skardą. Norėdami tai padaryti, pirmiausia bus patogu peilio galine dalimi nubrėžti kontūrą, padedant kepimo skardą ant tortilijų. Ir tada, pjaustykite išilgai kontūro.
  • Kad pica nedegtų, skardą galite tiesiog patepti saulėgrąžų aliejumi arba kepimui naudoti kokybišką kepimo popierių. Beje, forma reikalinga su žemais kraštais . Į formą įdėkite pirmąją tortiliją. Smulkia tarka sutarkuokite trečdalį sūrio. Jei turite likusias tortilijos atraižas, laikas jas tolygiai paskirstyti ant sūrio.
  • Tada uždėkite antrąją tortiliją. Pagrindas yra paruoštas! Sūris tvirtai sukibs ir neleis tortilijos pagrindui kepant greitai išdžiūti. Pagrindą aptepkite pomidorų padažu. Ir uždėkite dešrą ant viršaus. Dešra ir sūris yra šios picos skonio pagrindas. Todėl negalite jų gailėti.
  • Nuplaukite papriką ir nusausinkite, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Nulupkite svogūnus. Susmulkinkite abi daržoves labai plonais žiedais, nuo 2 iki 3 mm. Kadangi pica iškeps per rekordiškai greitą laiką, daržovės turėtų būti kuo plonesnės, kad spėtų išsikepti. Paskirstykite paprikas ir svogūnus ant pagrindo. Aš nedėjau pomidorų, man pasirodė, kad jie suteiks perteklinį rūgštumą.
  • Ant viršaus patrinkite likusius du trečdalius sūrio. Sūris yra paskutinis šios picos sluoksnis. Ir tai nėra atsitiktinumas. Pica gausis su ruda sūrio plutele. Kepkite picą iki šimto aštuoniasdešimt laipsnių įkaitintoje orkaitėje daugiausia septynias minutes.
Reklama

Pastabos

Ją kepti ilgiau pavojinga, nes lavašas gali išdžiūti, tapti labai kietas ir trapus.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų