Mus rasite

Plikytos tešlos virtiniai su sojos faršu, žolelėmis ir juodųjų serbentų džemu

Plikytos tešlos virtiniai su sojos faršu, žolelėmis ir juodųjų serbentų džemu

Receptai

Plikytos tešlos virtiniai su sojos faršu, žolelėmis ir juodųjų serbentų džemu

Virtiniais vadinu koldūnus, nes taip juos vadina mano seneliai…

O šito patiekalo vertinti neišdrįsiu, nes… jį sugalvojau pati. Tiksliau, virtinių įdaras mano. Galiu pasakyti tik, kad buvo labai labai skanu, ir ne man vienai. Taip gražiai jie garavo ant stalo, kad net fotoaparatas aprasojo… Šis patiekalas Jūsų nepasotins taip, kaip pasotina mėsiniai virtiniai, bet išbandyti verta – atrasite neįprastų skonių. Taigi vertinti palieku Jums!

Plikytos tešlos virtiniai su sojos faršu, žolelėmis ir juodųjų serbentų džemu

Plikytos tešlos virtiniai su sojos faršu, žolelėmis ir juodųjų serbentų džemu

Karolina Puodžiūtė
Sudėtingumas: Šiek tiek yra ką nuveikti
Šaltinis: Įdarą, kaip jau sakiau, sugalvojau pati
Reklama
Paruošimo laikas 45 minutes
Gaminimo laikas 25 minutes
Bendras laikas 1 hour 10 minutes
Kategorija Virtinukai
Porcijos 3 asmenims
Reklama

Ingredientai:
  

Virtinių tešlai

  • 3 st. Kvietiniai miltai jei viską matuosite stiklinėmis
  • 3 v.š. Alyvuogių aliejus
  • 1 st. Vanduo verdantis

Įdarui

  • 100 g Sojos faršas
  • 2 vnt. Morkos
  • 1 v.š. Alyvuogių aliejus kepimui
  • 1 vnt. Kiaušiniai
  • ½ vnt. Sultinio kubelis jautienos ar vištienos
  • Nemažos saujos šviežių kapotų žolelių – laiškinio česnako (chives), petražolių, krapų (galite naudoti ir kitas čviežias žoleles, tokias, kaip bazilikas, čiobrelis, raudonėlis, bet aš naudojau šias, kadangi jos visos kartu sukuria itin puikų skonį)
  • Juodieji pipirai žiupsnis
  • Druska žiupsnis
  • Allspice prieskonių mišinio (malti gvazdikėliai, muskatas ir cinamonas) arba tiesiog smulkinto muskato
  • 2 v.š. Citrinos sultys
  • 2 vnt. Lauro lapas
Reklama

Paruošimas:
 

  • Paruoškite tešlą: į miltus supilkite aliejų ir išmaišykite, tada supilkite verdantį vandenį, viską išmaišykite ir, palaukę keletą minučių, kol mišinys atvės, gerai išminkykite. Padėkite tešlą į šaldytuvą atvėsti, kol paruošite įdarą.
  • Paruoškite įdarą: išvirkite sojos faršą, kaip nurodyta pakuotėje. Įkaitinkite keptuvę ir aliejuje pakepinkite morkas, sudėkite sojos faršą, sutrupinkite sultinio kubelį ir viską pakepinkite dar keletą minučių.
  • Apkepusį mišinį sudėkite į dubenį, suberkite du trečdalius kapotų žolelių, įmuškite kiaušinį, suberkite pipirus, allspice prieskonius ar muskatą, druską, supilkite citrinos sultis.
  • Masę gerai išmaišykite ir pradėkite ruošti virtinius.
  • Iškočiokite tešlą, su stikline išspauskite apvalius skritulėlius ir jų viduryje dėkite šiek tiek įdaro.
  • Užspauskite virtinių kraštus pirštais arba šakute.
  • Užvirkite puode vandenį su trupučiu druskos ir lauro lapais. Sudėkite į verdantį vandenį pusę virtinių, pamaišykite, uždenkite dangtį ir pavirkite minutę. Tada sudėkite likusius virtinius – taip virtiniai niekada nesulips.
  • Kai virtiniai iškils į paviršių, pavirkite dar 7-10 minučių ant sumažintos ugnies.
  • Patiekite virtinius: kiekvieną porciją pagardinkite likusiomis kapotomis žolelėmis ir patiekite su grietine, sojos padažu arba juodųjų serbentų uogiene. Aš valgiau su juodųjų serbetų džemu ir nuoširdžiai siūlau šį derinį išbandyti – maloniai nustebsite. Skanaus!
Reklama

Pastabos

Taip pat nepaprastai puikus padažas koldūnams yra grietinė, sumaišyta su sojos padažu – vienas skaniausių mano ragautų padažų, kuris man netgi skanesnis už daugumą sūrio padažų.
Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Daugiau Receptai

  • Varškės tinginys Varškės tinginys

    Receptai

    Varškės tinginys

    autorius

    Paprastas gaminimo procesas, kaip visada džiugina, juolabiau, kad tas paprastumas sukuria nuostabų skonį.

  • Rūgštynių ir Burokėlių lapų barščiai Rūgštynių ir Burokėlių lapų barščiai

    Receptai

    Rūgštynių ir Burokėlių lapų barščiai

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   Rūgštynių-brokėlių lapų barščiai - tai soti sriuba, lengvesnė už raudonuosius barščius ir ruošiama daugiausiai vasara, kai pasirodo pirmosios sodo daržovės. O, kad šia sriuba galėčiau mėgautis žiema, aš...

  • Čili sriuba Čili sriuba

    Receptai

    Čili sriuba

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   Tai GERIAUSIAS aštraus čili receptas! Sotus vieno puodo čili su pupelėmis, kuris yra turiningas skoniu ir puikiai tinka vėsesniai dienai. Galite gaminti ant viryklės, orkaitėje ar griliuje.Tai ne...

  • Pornstar Martini kokteilio receptas Pornstar Martini kokteilio receptas

    Receptai

    Kokteilis Pornstar Martini

    autorius

    Jei esate čia, tikrai girdėjote apie Pornstar Martini kokteilį! Jeigu ne, tai tikrai verta sužinoti jo receptą ir išbandyti!

  • Meksikietiška sriuba Meksikietiška sriuba

    Receptai

    Meksikietiška sriuba

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   Meksikos virtuvė yra žinoma dėl savo drąsių skonių ir sočių patiekalų, o sriubos nėra išimtis. Sriuba, kurią šiandien pasiūlysiu ypač fantastiška virti kazane, griliuje arba lėtai virti orkaitėje....

  • Silkė su paprikomis, svogūnais ir avinžirniais Silkė su paprikomis, svogūnais ir avinžirniais

    Receptai

    Silkė su paprikomis, svogūnais ir avinžirniais

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   22 Advento kalendoriaus diena atnešė receptą Kūčioms. Tikriausiai ant daugelio stalų per Kūčias būną įvairiai paruoštos silkės. Šiais metais siūlau išbandyti šį keptų paprikų su svogonais, o vėliau...

  • Mielinės varškės spurgos su cukrumi ir cinamonu Mielinės varškės spurgos su cukrumi ir cinamonu

    Receptai

    Mielinės varškės spurgos

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   Ilgai galvoje turėjau šią idėją, vis norėjosi sujungti lietuviškas varškės spurgas su ispaniškomis churros - ir pagaliau tai įvyko! Tai tikriausiai pats geriausias derinys, kokį galima sugalvoti! Visi...

Temos

Reklama
Reklama

Savaitės populiariausi

Reklama
Reklama
Į viršų