![Plikytos tešlos virtiniai su sojos faršu, žolelėmis ir juodųjų serbentų džemu](https://buvis.lt/wp-content/uploads/2023/09/plikytos-teslos-virtiniu-receptas.jpg)
Receptai
Plikytos tešlos virtiniai su sojos faršu, žolelėmis ir juodųjų serbentų džemu
Publikuota:
Virtiniais vadinu koldūnus, nes taip juos vadina mano seneliai…
O šito patiekalo vertinti neišdrįsiu, nes… jį sugalvojau pati. Tiksliau, virtinių įdaras mano. Galiu pasakyti tik, kad buvo labai labai skanu, ir ne man vienai. Taip gražiai jie garavo ant stalo, kad net fotoaparatas aprasojo… Šis patiekalas Jūsų nepasotins taip, kaip pasotina mėsiniai virtiniai, bet išbandyti verta – atrasite neįprastų skonių. Taigi vertinti palieku Jums!
![Plikytos tešlos virtiniai su sojos faršu, žolelėmis ir juodųjų serbentų džemu](https://buvis.lt/wp-content/uploads/2023/09/plikytos-teslos-virtiniu-receptas-300x300.jpg)
Plikytos tešlos virtiniai su sojos faršu, žolelėmis ir juodųjų serbentų džemu
Sudėtingumas: Šiek tiek yra ką nuveiktiŠaltinis: Įdarą, kaip jau sakiau, sugalvojau pati
Reklama
Ingredientai:
Virtinių tešlai
- 3 st. Kvietiniai miltai - jei viską matuosite stiklinėmis
- 3 v.š. Alyvuogių aliejus
- 1 st. Vanduo - verdantis
Įdarui
- 100 g Sojos faršas
- 2 vnt. Morkos
- 1 v.š. Alyvuogių aliejus - kepimui
- 1 vnt. Kiaušiniai
- ½ vnt. Sultinio kubelis - jautienos ar vištienos
- Nemažos saujos šviežių kapotų žolelių - – laiškinio česnako (chives), petražolių, krapų (galite naudoti ir kitas čviežias žoleles, tokias, kaip bazilikas, čiobrelis, raudonėlis, bet aš naudojau šias, kadangi jos visos kartu sukuria itin puikų skonį)
- Juodieji pipirai - žiupsnis
- Druska - žiupsnis
- Allspice - prieskonių mišinio (malti gvazdikėliai, muskatas ir cinamonas) arba tiesiog smulkinto muskato
- 2 v.š. Citrinos sultys
- 2 vnt. Lauro lapas
Paruošimas:
- Paruoškite tešlą: į miltus supilkite aliejų ir išmaišykite, tada supilkite verdantį vandenį, viską išmaišykite ir, palaukę keletą minučių, kol mišinys atvės, gerai išminkykite. Padėkite tešlą į šaldytuvą atvėsti, kol paruošite įdarą.
- Paruoškite įdarą: išvirkite sojos faršą, kaip nurodyta pakuotėje. Įkaitinkite keptuvę ir aliejuje pakepinkite morkas, sudėkite sojos faršą, sutrupinkite sultinio kubelį ir viską pakepinkite dar keletą minučių.
- Apkepusį mišinį sudėkite į dubenį, suberkite du trečdalius kapotų žolelių, įmuškite kiaušinį, suberkite pipirus, allspice prieskonius ar muskatą, druską, supilkite citrinos sultis.
- Masę gerai išmaišykite ir pradėkite ruošti virtinius.
- Iškočiokite tešlą, su stikline išspauskite apvalius skritulėlius ir jų viduryje dėkite šiek tiek įdaro.
- Užspauskite virtinių kraštus pirštais arba šakute.
- Užvirkite puode vandenį su trupučiu druskos ir lauro lapais. Sudėkite į verdantį vandenį pusę virtinių, pamaišykite, uždenkite dangtį ir pavirkite minutę. Tada sudėkite likusius virtinius – taip virtiniai niekada nesulips.
- Kai virtiniai iškils į paviršių, pavirkite dar 7-10 minučių ant sumažintos ugnies.
- Patiekite virtinius: kiekvieną porciją pagardinkite likusiomis kapotomis žolelėmis ir patiekite su grietine, sojos padažu arba juodųjų serbentų uogiene. Aš valgiau su juodųjų serbetų džemu ir nuoširdžiai siūlau šį derinį išbandyti – maloniai nustebsite. Skanaus!
Reklama
Pastabos
Taip pat nepaprastai puikus padažas koldūnams yra grietinė, sumaišyta su sojos padažu – vienas skaniausių mano ragautų padažų, kuris man netgi skanesnis už daugumą sūrio padažų.
![](https://buvis.lt/wp-content/uploads/2024/09/mityba-reklama.jpg)
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
![](https://buvis.lt/wp-content/uploads/2023/10/logo-buvis.png)