Receptai
Saldžiarūgščiai baklažanai
Publikuota:
Baklažanai yra naudingi žmogaus organizmui dėl mažo kalorijų kiekio. Jie gerina virškinimą ir padeda širdies sveikatai. Baklažanuose gausu vitaminų ir mineralų. Šios maistinės medžiagos padeda stiprinti imuninę sistemą, reguliuoti kraujospūdį ir skatinti smegenų veiklą.
- Vitaminai: C, K, B6.
- Mineralai: kalis, magnis, manganas.
Saldžiarūgščiai baklažanai
Baklažaną kaskart gamindama vis atrandu iš naujo. Ir patikėkite, kuo toliau, tuo labiau aš jį pamėgstu.
Reklama
Ingredientai:
- 1 vnt. Baklažanas
- 1 a.š. Persiladas
- 3 v.š. Kukurūzų krakmolas - baklažanams apvolioti
- Laiškinis česnakas - patiekti
- Sezamas - patiekti
- Augalinis aliejus - kepimui
Padažui:
- 1 skiltelė Česnakai
- ½ vnt. Čili pipiras
- ½ vnt. Paprika
- 150 ml Vanduo
- ½ v.š. Kukurūzų krakmolas
- 2 v.š. Sojos padažas
- Druska - pagal skonį
Paruošimas:
- Baklažaną supjaustome griežinėliais. Pabarstome Persilado prieskoniais, apvoliojame krakmole ir kepame gerai įkaitintame aliejuje, kol baklažanai apskrus ir iškeps.
- Keptuvėje nepridedame daug baklažanų, kad kepdami neišskirtų daug sulčių.
- Iškepusius sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejaus perteklių.
- Česnaką ir čili pasmulkiname, papriką supjaustome kubeliais. Daržoves pakepiname su šlakeliu aliejaus. Vandenyje išmaišome krakmolą. Supilame į keptuvę, ten pat pilame ir sojos padažą, suberiame cukrų. Pakaitiname, kol padažas pradės tirštėti ir kunkuliuoti. Sudedame baklažanų griežinėlius. Gerai išmaišome.
- Į lėkštes dedame virtų ryžių, šalia keptus baklažanus. Pabarstome sezamo sėklomis ir smulkintu laiškiniu česnaku.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!