Receptai
Salotos su krabų lazdelėmis
Šios krabų lazdelių salotose man patinka tai, kad galima jas pasigaminti ankščiau. Jos skanesnės, kai per naktį atšala šaldytuve.
Per daug metų girdėjau daug neigiamų nuomonių apie krabų lazdeles. Vieni sako, kad tai neturi nieko bendro su tikra krabų mėsa, kitus atbaido produkto turinys. Kai perku krabų lazdeles, net nesitikiu, kad jos skonis bus kaip krabo. Man tai indvidualus produktas, turintis savo skonį ir tekstūrą. Krabų lazdelės yra labai populiarios Lietuvoje ir visose netoliese esančiose šalyse. Mano šeimoje jos dažnai naudojamos salotose arba kepamos tešloje. Mano mama daugelį metų gamino krabų salotas su virtais ryžiais, kukurūzais, agurkais bei kitais komponentais. Nuo tada jos buvo mano mėgstamiausiu maistu. Tik vėliau sužinojau, kad tai ne jos specialus receptas, tokias salotas mūsų krašte gamina daugelis. Nežinau, kaip šis salotų receptas buvo sukurtas, bet manau, kad rinkoje atsiradus įvairovei, mūsų mamos jas tobūlai sukūrė ir patobulino.
Žinote kas juokinga? Šis receptas toks paprastas ir taip paplitęs, kad ilgai dvejojau paskelbti jį tinklaraštyje. Pagalvojau: visi tai žino, tad kokia prasmė? Bet aš pamiršau vieną dalyką. Tai, kas populiaru buvo prieš daug metų gali būti primiršta šiuo laiku.
Salotos su krabų lazdelėmis
Ingredientai:
- 200 g Krabų lazdelės
- 125 g Ryžiai
- 1 skardinė Kukurūzai - konservuoti
- 1 vnt. Agurkai
- Majonezas
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį