
Sausainiai su obuolių įdaru
Skanūs, trapūs sausainiai su obuoliais viduje. Jie nėra labai saldūs, nes tešloje visiškai nėra cukraus. Iškepti sausainiai, apibarstomi cukraus pudra. Bet saldumo juose tikrai užtenka. Iš normos išeina 1 skarda sausainių.
Ingredientai
- 120 g Sviestas
- 1 vnt. Kiaušiniai
- 100 g Grietinė
- 170 g Kvietiniai miltai
- 1 žiupsnis Druska
Papildomai:
- 1 vnt. Kiaušiniai - sausainiams aptepti
- 1 šlakelis Vanduo - sausainiams aptepti
- Cukraus pudra - sausainiams pabarstyti
Paruošimas
- Į dubenį beriame miltus ir druską. Šaltą sviestą tarkuojame vis padažant į miltus. Mušame kiaušinį, sudedame grietinę ir suminkome tešlą.
- Dedame bent 0,5 val į šaldytuvą.
- Obuolius nulupame, perpjauname per pusę ir išimame sėklalizdžius. Supjaustome riekelėmis, pabarstome cukrumi ir cinamonu.
- Atšalusią tešlą iškočiojame į apie 3 - 5 mm storio lakštą. Galima tešlą supjaustyti kvadratais ir sausainius su obuoliu viduje formuoti, kaip trikampėlius, arba supjaustyti juostelėmis ir jomis apvolioti obuolio skilteles.
- Sausainius sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kiaušinį išplakame su šlakeliu vandens ir šiuo plakiniu aptepame sausainius.
- Kepame iki 170 * C T įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 17 min, kol sausainiai gražiai pagels ir iškeps.
- Iškepusius sausainius pabarstome cukraus pudra.
- Skanių akimirkų.Recepto šaltinis: kulinarinė knyga „Desertai 365 receptai“

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!