Šaldytuve aptikau pakuotę silkių aliejuje. Būtų gaila, kad ji nueitu perniek, todėl pavarčiusi senutėlę mamos knygą išleistą 1956 m pavadinimu “Valgių gaminimas” ir susiradau gan paprastą receptą.

Silkės receptas pomidorų ir aliejaus padaže
Tiesą pasakius mano šeimyna turi kiekvienas savo silkės favoritą, kam su grybais, kam su acteliu, kam pataluose, kažkam buvo su raugintais agurkėliais skaniausi. Ir kokių dar neišbandžiusi buvau. Net su bananais esu dariusi ir buvo gan griežtai pasakyta, kad silkės daugiau taip negaminčiau. Tad šį kartą tik su keliais produktais dariau. Ir kaip aš buvau pamiršusi šį gėrį paprastesniame gaminime. Silkę paruošiau per kelias akimirkas, sudėjau į stiklainį ir pamiršau. Kai kitą dieną jas paragavau, jos buvo tokios skanios, kad nusprendžiau juo pasidalinti su jumis. Jos puikiai tinka šventiniam stalui kaip ir bet kokiam vakarėliui.
Ingredients
- 2 vnt. Silkė
- ½ stiklinės Pomidorų pasta - arba tyrė
- 4 v.š. Augalinis aliejus
- Actas - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- 1 a.š. Cukrus
Instructions
- Silkes jei neišdarinėtos išvalome, nulupame, išimame kaulus, supjaustome ir sudedame į silkėm skirtą indą.
- Svogūnus paspirginti su aliejumi, pridėti pomidorų košės, acto, cukraus, pipirų, šaukštą karšto vandens ir viską pakaitinti, kad užvirtų.
- Atvėsintu padažu užpilti paruoštas silkes.
- Ant silkių galima užpilti karštą padažą. Tuo atveju silkės gali būti neluptos, nes karštas padažas suminkština odelę.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!