Receptai
Silkė su paprikomis, svogūnais ir avinžirniais
Publikuota:
Silkė su paprikomis, svogūnais ir avinžirniais
22 Advento kalendoriaus diena atnešė receptą Kūčioms. Tikriausiai ant daugelio stalų per Kūčias būną įvairiai paruoštos silkės. Šiais metais siūlau išbandyti šį keptų paprikų su svogonais, o vėliau sutrintų pagardą silkei, kuris puikiai dera su keptais avinžirniais. O kokią silkę labiausiai mėgstate jūs?
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
- 200 g Silkė
- 2 vnt. Paprika - didelė
- 1 vnt. Svogūnai - didelis
- ½ skardinės Avinžirniai
- Čiobrelis - papuošti
- Augalinis aliejus - kepimui
- 1 a.š. Malta paprika
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Nusausinkite avinžirnius. Sumaišykite juos su 1 a š paprikos miltelių, šiektiek druskos ir pipirų. Įpilkite 1 a.š. aliejaus jei kepsite orkaitėje, jei kepsite karšto oro grūzdintuvėje naudokite mažiau aliejaus. 200° įkaitintoje orkaitėje kepti 8-10 minučių. Karšto oro grūzdintuvėje kepkite 5-8 minutes ant 200°.
- Paprikas ir svogūnus susmulkinkite smulkiai. Įkaitintoje keptuvėje kepkite kol suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais. Šiektiek pasilikite papuošimui. Likusias sutrinkite trintuvu.
- Silkę sudėkite į indą. Ant viršaus dėkite sutrintas paprikas ir svogūną. Ant viršaus dėkite pasiliktas papuošimui. Tada dėkite keptus avinžirnius, šviežio čiobrelio. Skanaus!
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!