Mus rasite
Paruošti sluoksniuotos tešlos pyragėliai
Paruošti sluoksniuotos tešlos pyragėliai

Receptai

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kumpio ir sūrio įdarų

Patarimai:

  • Šalta tešla: sluoksniuota tešla geriausiai iškyla, kai yra šalta, todėl stenkitės dirbti greitai ir laikykite tešlą šaldytuve, kol prireiks.
  • Įdaro variantai: galite pridėti špinatų, karamelizuotų svogūnų ar saulėje džiovintų pomidorų, kad skonis būtų įvairesnis.
  • Laikymas: laikykite pyragėlius sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Prieš patiekdami pašildykite orkaitėje, kad tešla vėl taptų traški.
  • Užšaldymas: paruoštas, bet neiškeptas kišenėles galima užšaldyti. Kepkite tiesiai iš šaldiklio, pridėję 5–10 minučių prie kepimo laiko.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kumpio ir sūrio įdarų

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kumpio ir sūrio įdarų

Karolina Puodžiūtė
Šie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kumpio ir sūrio įdarų yra paprastai paruošiami, labai skanūs ir puikiai tinkantis vakarėliams ar greitiems šeimos pietums!
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Virimo laikas 20 minutes
Bendras laikas 35 minutes
Kategorija Užkandžiai
Porcijos 2 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Įkaitinkite orkaitę: įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Paruoškite tešlą: lengvai pabarstykite miltais darbinį paviršių. Išvyniokite sluoksniuotą tešlą ir, jei reikia, švelniai iškočiokite, kad gautųsi taisyklingas stačiakampis. Supjaustykite tešlą į 8 vienodo dydžio kvadratus (maždaug 10x10 cm).
  • Užtepkite garstyčias: jei naudojate, plonai užtepkite Dižono garstyčių ant kiekvieno tešlos kvadrato.
  • Dėkite įdarą: ant kiekvieno kvadrato centre uždėkite kelis kumpio gabalėlius, palikdami apie 1 cm kraštus tuščius. Ant kumpio užberkite tarkuoto sūrio. Jei norite, pabarstykite žiupsnelį džiovintų žolelių.
  • Suformuokite kišenėles: sulenkite tešlos kvadratą per pusę, kad susidarytų trikampis, ir stipriai užspauskite kraštus, kad įdaras neišbėgtų. Kraštus galima papildomai užspausti šakute, kad geriau sukibtų.
  • Paruoškite plakinį: mažame dubenėlyje išplakite kiaušinį su šaukštu pieno arba vandens. Šiuo plakiniu aptepkite kišenėlių viršų, kad kepdamos jos gražiai paruduotų.
  • Kepkite: dėkite kišenėles ant paruoštos kepimo skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių, kol tešla išsipūs ir taps auksinės spalvos.
  • Patiekite: leiskite kišenėlėms šiek tiek pravėsti ir patiekite šiltas. Jos puikiai tinka kaip užkandis, pusryčių patiekalas ar lengvas pietų pasirinkimas.
    Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kumpio ir sūrio įdarų

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitokį sūrį? Taip, galite naudoti bet kokį sūrį, kuris gerai lydosi, pvz., ementalis, parmezanas ar net feta, jei norite intensyvesnio skonio. Tik įsitikinkite, kad sūris nėra per drėgnas, kad tešla neišmirktų.
  2. Ar galima kišenėles paruošti iš anksto? Taip, kišenėles galite suformuoti ir laikyti šaldytuve per naktį arba užšaldyti. Jei užšaldote, kepkite tiesiai iš šaldiklio, šiek tiek pailginę kepimo laiką.
  3. Ką daryti, jei neturiu Dižono garstyčių? Garstyčias galima praleisti arba pakeisti kitomis pagal skonį, pvz., grūdėtomis garstyčiomis ar net plonu sluoksniu majonezo. Jos suteikia papildomo skonio, bet nėra būtinos.
  4. Ar galima kepti kišenėles be kiaušinio plakinio? Taip, kiaušinio plakinys suteikia kišenėlėms blizgesio ir auksinę spalvą, bet jei jo neturite, galite tešlą patepti pienu arba tiesiog kepti be aptepimo.
  5. Kaip išvengti įdaro išbėgimo kepant? Įsitikinkite, kad kraštai gerai užspausti, ir neperkraukite kišenėlių įdaru. Taip pat galite kraštus patepti trupučiu vandens prieš užspaudžiant, kad tešla geriau suliptų.

Maistinė vertė

Kalorijos: 430kcalAngliavandeniai: 26gBaltymai: 17gRiebalai: 28gSotieji riebalai: 14gNatris: 800mgSkaidulos: 1g
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų