
Šokoladinis drėgnas cukinijų pyragas su pistacijomis
Tai puikus būdas panaudoti cukinijas - kas ragaus net neįtars, kad šiame pyrage jos buvo panaudotos! Tai tikrai drėgnas pyragas, kuris kiekvieną dieną tampa vis skanesnis! Man asmeniškai nepatinka sausi, sprangūs pyragai - tai šis pats tas kai norisi lengvai ir greitai išsikepti skanų, drėgną pyragą. Pistacijas galite keisti kitais mėgstamais riešutais, bet man šiame pyrage jos labai tinka!
Ingredientai
- 3 vnt. Kiaušiniai - L dydžio
- 250 g Cukinijos
- 200 g Kvietiniai miltai
- 200 g Cukrus - arba mažiau jei nemėgstate saldžiai
- 100 g Pistacijos
- 120 ml Augalinis aliejus - rapsų ar kito neautralaus skonio
- 3 v.š. Kakava
- 2 a.š. Kepimo milteliai
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
- Druska - žiupsnelis
Papuošti:
- 100 g Juodas šokoladas
- 50 g Pistacijos
Paruošimas
- Cukinijas sutarkuokite burokine tarka ir palikite pastovėti, kol ruošime tešlą. Sukapokite smulkiai pistacijas.
- I dubenį supilkite miltus, kepimo miltelius ir vaninilį cukrų. Gerai išmaišykite.
- Į didesnį dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Išplakite elektriniu plaktuvu, kol masė pabals ir jos tūris padidės dvigubai. Tada labai atsargiai, plakdami supilkite po biški aliejų.
- Cukiniją nuspauskite, kad neliktų skysčio. Nuspaustą dėkite į kiaušinių masę, suberkite pistacijas ir gerai išmaišykite. Per kelis kartus suberkite miltų mišinį, kas kartą išmaišydami.
- Tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo skardą ir kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 50 -60 minučių. Ar pyragas iškepė patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką.
- Iškepus pyragą jį atvėsinkite padėjus ant grotelių. Atvėsusį apliekite tirpintu juoduoju šokoladu, pabarstykite smulkintomis pistacijomis. Skanaus!

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!