
Receptai
Šokolado ir cukinijų pyragas
Publikuota:
Turbūt labiausiai šokoladiškiausias pyragas, kurį teko kepti. Ir juodžiausias.
Cukinijos ten nerasit nė su žiburiu – ji tiesiog išgaruoja, lieka tik drėgmė, kurios bet kuriam šokoladiniam pyragui mirtinai reikia. O tie dideli šokolado gabalai – mmm, kai ant tokio „užtaikai“, belieka tik užversti akis į dangų ir iš palaimos prisimerkti.

Šokolado ir cukinijų pyragas
Skaniausias – visai atvėsęs.
Įrankiai
Ingredientai
- 240 g Kvietiniai miltai
- 60 g Kakava - tamsios, geros kokybės
- 1 a.š. Soda
- ½ a.š. Kepimo milteliai
- ½ a.š. Druska
- 180 g Rudasis cukrus
- 130 ml Alyvuogių aliejus
- 2 a.š. Vanilinis cukrus
- 1 a.š. Tirpi kava - granulės
- 3 vnt. Kiaušiniai
- 350 g Cukinijos
- 160 g Šokoladas - tamsaus juodo (50%)
- Cukraus pudra
Paruošimas
- Orkaitę įkaitinti iki 180℃.
- Pasiruošti 22 cm Ø skersmens apvalią formą: ištepti aliejumi, į dugną įkloti iš kepimo popieriaus iškirptą skritulį (bus lengviau išimti pyragą).
- Miltus sumaišyti su kakava, soda, kepimo milteliais, druska. Kiaušinius išplakti su cukrumi, vanile, kava ir aliejumi iki purumo. Sutarkuotas cukinijas sumaišyti su trečdaliu miltų mišinio ir stambokiais gabaliukais susmulkintu šokoladu. Likusius miltus sumaišyti su kiaušinių plakiniu. Sudėti cukinijas ir atsargiai išmaišyti.
- Supilti tešlą į formą. Kepti 50 – 60 minučių, kol į vidurį įbestas medinis pagaliukas bus sausas. Jei naudosit didesnę formą – kepti reikės trumpiau.
- Iškepusį pyragą ataušinti 15 minučių, tada apvesti peiliu palei formos pakraštį ir išversti ant gražiausios lėkštės. Nulupti kepimo popierių. Galima pagražinti cukraus pudra. Skaniausias – visai atvėsęs.
Pastabos
Receptas iš Chocolate & Zucchini.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!
Rekomenduojame pasigaminti:
