Mus rasite
Sotus bulvių ir dešrelių apkepas
Paruoštas bulvių ir dešrelių apkepas

Receptai

Sotus bulvių ir dešrelių apkepas

 

Bulvių ir dešrelių apkepas

Bulvių ir dešrelių apkepas

Karolina Puodžiūtė
Šis sotus bulvių ir dešrelių apkepas yra puikus. Kartu su kreminiu grietinės padažu jis tikrai bus šeimos mėgstamiausias.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 45 minutes
Bendras laikas 1 hour 5 minutes
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Kiaušiniai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Padažui:

Paruošimas:
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsniu.
  • Bulves nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Supjaustykite svogūną ir pomidorą.
  • Supjaustykite dešreles.
  • Sutarkuokite parmezano sūrį.

Apkepo paruošimas:

  • Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, 200 g grietinės, druską ir juoduosius pipirus. Suberkite supjaustytus svogūnus ir gerai išmaišykite.
  • Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi arba sviestu.
  • Bulvių griežinėlius išdėliokite indo apačioje. Truputį kiaušinių ir grietinės mišinio užpilkite ant bulvių.
  • Dėkite sluoksnį pomidorų griežinėlių ir dešrelių. Pabarstykite džiovintais raudonėliais ir malta paprika.
  • Kartokite sluoksnius, kol sunaudosite visus ingredientus, baigdami kiaušinių mišinio sluoksniu. Ant viršaus uždėkite tarkuoto parmezano sūrio.
  • Kepame įkaitintoje 180℃ orkaitėje 45 minutes.

Padažo paruošimas:

  • Kol kepa apkepas, paruoškite padažą. Mažame dubenyje sumaišykite 60 g grietinės ir 40 g majonezo.
  • Smulkiai supjaustykite krapus ir agurką. Susmulkinkite česnako skilteles.
  • Į grietinės ir majonezo mišinį įmaišykite krapus, agurką ir česnaką. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį.
    Bulvių ir dešrelių apkepas

Patiekimas:

Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

Ar galiu naudoti kitų rūšių dešreles?
Taip, galite naudoti bet kokios rūšies dešreles.
Ar galiu pagaminti šį patiekalą iš anksto?
Taip, galite paruošti iš anksto ir prieš patiekdami pašildyti.
Ar galiu padaže pakeisti grietinę?
Taip, galite naudoti graikišką jogurtą arba alternatyvą be pieno.
Ką galiu pridėti prie apkepo, kad gaučiau papildomo skonio?
Apsvarstykite galimybę pridėti žolelių, pavyzdžiui, rozmarinų ar čiobrelių, kad gautumėte papildomo skonio,
Kaip užtikrinti, kad bulvės iškeptu tolygiai?
Bulves supjaustykite kuo vienodesniais griežinėliais ir tolygiai sudėkite į indą.
Ar galiu užšaldyti šį apkepą?
Taip, galite jį užšaldyti iki 2 mėnesių. Prieš pašildydami, atšildykite šaldytuve.
Ar galiu įdėti daugiau daržovių?
Žinoma! Norėdami gauti papildomų maistinių medžiagų, galite pridėti daržovių, pavyzdžiui, paprikų ar net grybų.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Receptų kategorijos

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Į viršų