Receptai
Sotus bulvių ir dešrelių apkepas
Publikuota:
Bulvių ir dešrelių apkepas
Šis sotus bulvių ir dešrelių apkepas yra puikus. Kartu su kreminiu grietinės padažu jis tikrai bus šeimos mėgstamiausias.
Reklama
Ingredientai:
- 4 vnt. Kiaušiniai
- 200 g Grietinė
- 1 sauja Žalieji svogūnai - laiškai
- 1 vnt. Pomidorai
- 500 g Bulvės
- 6 vnt. Pieniškos dešrelės - arba medžiotoju
- 50 g Parmezanas
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Malta paprika - pagal skonį
- Augalinis aliejus
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsniu.
- Bulves nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Supjaustykite svogūną ir pomidorą.
- Supjaustykite dešreles.
- Sutarkuokite parmezano sūrį.
Apkepo paruošimas:
- Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, 200 g grietinės, druską ir juoduosius pipirus. Suberkite supjaustytus svogūnus ir gerai išmaišykite.
- Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi arba sviestu.
- Bulvių griežinėlius išdėliokite indo apačioje. Truputį kiaušinių ir grietinės mišinio užpilkite ant bulvių.
- Dėkite sluoksnį pomidorų griežinėlių ir dešrelių. Pabarstykite džiovintais raudonėliais ir malta paprika.
- Kartokite sluoksnius, kol sunaudosite visus ingredientus, baigdami kiaušinių mišinio sluoksniu. Ant viršaus uždėkite tarkuoto parmezano sūrio.
- Kepame įkaitintoje 180℃ orkaitėje 45 minutes.
Padažo paruošimas:
- Kol kepa apkepas, paruoškite padažą. Mažame dubenyje sumaišykite 60 g grietinės ir 40 g majonezo.
- Smulkiai supjaustykite krapus ir agurką. Susmulkinkite česnako skilteles.
- Į grietinės ir majonezo mišinį įmaišykite krapus, agurką ir česnaką. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį.
Patiekimas:
- Apkepą patiekite karštą gausiai užpilus padažo.
- Derinkite su šviežiomis žaliomis salotomis be majonezo.
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
Ar galiu naudoti kitų rūšių dešreles? Taip, galite naudoti bet kokios rūšies dešreles. Ar galiu pagaminti šį patiekalą iš anksto? Taip, galite paruošti iš anksto ir prieš patiekdami pašildyti.
Ar galiu padaže pakeisti grietinę?
Taip, galite naudoti graikišką jogurtą arba alternatyvą be pieno.
Ką galiu pridėti prie apkepo, kad gaučiau papildomo skonio?
Apsvarstykite galimybę pridėti žolelių, pavyzdžiui, rozmarinų ar čiobrelių, kad gautumėte papildomo skonio,
Kaip užtikrinti, kad bulvės iškeptu tolygiai?
Bulves supjaustykite kuo vienodesniais griežinėliais ir tolygiai sudėkite į indą.
Ar galiu užšaldyti šį apkepą?
Taip, galite jį užšaldyti iki 2 mėnesių. Prieš pašildydami, atšildykite šaldytuve.
Ar galiu įdėti daugiau daržovių?
Žinoma! Norėdami gauti papildomų maistinių medžiagų, galite pridėti daržovių, pavyzdžiui, paprikų ar net grybų.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Receptų kategorijos
Apkepai
Makaronai
Sriubos
Salotos
Daržovių patiekalai
Bulvių patiekalai
Grybų patiekalai
Mėsos patiekalai
Vištienos patiekalai
Žuvies patiekalai
Užkandžiai
Sumuštiniai
Pyragai
Sausainiai
Bandelės
Blynai