Mus rasite
Paruoštos įdarytos keptos bulvės su špinatais
Paruoštos įdarytos keptos bulvės su špinatais

Receptai

Špinatais ir feta įdarytos keptos bulvės

Nieko nėra jaukiau už tobulai iškeptą bulvę – traškia, auksine odele ir puriu vidumi.

Patiekimo pasiūlymai:

  • Šviežios žolelės: pabarstykite smulkintomis petražolėmis ar laiškiniais česnakais, kad patiekalas atrodytų spalvingiau ir gaiviau.
  • Alyvuogių aliejaus ar jogurto lašelis: apšlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi arba uždėkite šaukštelį graikiško jogurto, kad skoniai dar labiau atsiskleistų.
  • Salotos: patiekite su traškiomis daržovių salotomis, kad subalansuotumėte skonius.
  • Papildymas baltymais: Ant viršaus uždėkite smulkintos keptos vištienos arba traškios šoninės, jei norite daugiau baltymų.

Špinatais ir feta įdarytos keptos bulvės

Špinatais ir feta įdarytos keptos bulvės

Karolina Puodžiūtė
Šios špinatais ir feta įdarytos keptos bulvės pakelia paprastą bulvę į visiškai naują lygį. Tinka kaip sotus vakarienės patiekalas, elegantiškas garnyras svečiams ar smagus užkandis vakarėliui.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 30 minutes
Virimo laikas 1 hour 15 minutes
Bendras laikas 1 hour 45 minutes
Porcijos 2 asmenims
Alergenai
Pienas

Ingredientai
  

Paruošimas
 

Įkaitinkite orkaitę ir kepkite bulves:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Bulves kruopščiai nuplaukite po šaltu vandeniu, nusausinkite ir kelis kartus subadykite šakute. Lengvai įtrinkite odeles alyvuogių aliejumi ir pabarstykite žiupsneliu druskos.
  • Dėkite bulves tiesiai ant orkaitės grotelių arba ant kepimo skardos ir kepkite apie 60 minučių, kol odelės taps traškios, o įsmeigtas iešmas lengvai slysta į vidų.

Paruoškite špinatų įdarą:

  • Kol bulvės kepa, didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite 1 v.š. aliejaus. Sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite 30 sekundžių, kol pasklis aromatas.
  • Porcijomis sudėkite susmulkintus špinatus, maišydami, kol jie lengvai suvys – apie 2–3 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Perkelkite špinatų mišinį į dubenį ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Išskobkite ir sutrinkite bulves:

  • Kai bulvės iškeps, išimkite jas iš orkaitės ir leiskite 5 minutes atvėsti, kad būtų saugu liesti. Nupjaukite kiekvienos bulvės viršutinį trečdalį išilgai.
  • Šaukštu atsargiai išskobkite bulvių minkštimą į didelį dubenį, palikdami apie 5 mm storio luobelę, kad išlaikytumėte bulvių struktūrą.

Paruoškite sūrio ir bulvių įdarą:

  • Į išskobtą bulvių minkštimą suberkite sutrupintą fetą, pjaustytus svogūnų laiškus, tarkuotą Parmigiano Reggiano, mocarelą ir keptus špinatus. Apšlakstykite 1–2 v.š. aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Kruopščiai išmaišykite, kol visi ingredientai tolygiai susijungs – įdaras turėtų būti kreminis, bet išlaikyti formą.

Įdarykite ir apibarstykite bulves:

  • Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 °C. Šaukštu dosniai pripildykite kiekvieną bulvės luobelę įdaru, švelniai spausdami, kad tilptų kuo daugiau.
  • Ant kiekvienos bulvės užbarstykite papildomai mocarelos sūrio, kad susidarytų lydyta, auksinė pluta.

Galutinis kepimas ir patiekimas:

  • Sudėkite bulves ant kepimo skardos ir grąžinkite į orkaitę. Kepkite 15 minučių, kol sūris išsilydys, taps burbuliuojantis, o kraštai lengvai apskrus.
  • Išimkite iš orkaitės ir leiskite 5 minutes pastovėti prieš patiekiant – šis trumpas poilsis padeda įdarui sustingti, kad valgant neišbėgtų.
    Špinatais ir feta įdarytos keptos bulvės

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitas bulves? Taip, bet „russet“ bulvės geriausios dėl krakmolingos tekstūros, kuri užtikrina purų vidų ir traškią odelę.
  2. Kuo pakeisti fetą? Fetą galima keisti kitais sūriais, pvz., ožkos sūriu, rikota ar net varške, tačiau feta suteikia unikalią pikantišką rūgštelę.
  3. Ar galima naudoti šaldytus špinatus? Taip, šaldyti špinatai tinka, bet prieš kepant juos gerai nusausinkite, kad įdaras nebūtų vandeningas.
  4. Kaip laikyti likučius? Įdarytas bulves laikykite šaldytuve sandariame inde iki 3 dienų. Pašildykite orkaitėje 160 °C temperatūroje, kad odelė išliktų traški.

Maistinė vertė

Kalorijos: 420kcalAngliavandeniai: 52gBaltymai: 14gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 7gNatris: 580mgSkaidulos: 6gCukrus: 3gKalcis: 280mg
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų