Receptai
Sriuba su sorų kruopimis, daržovėmis ir grybais
Publikuota:
Sorų kruopų sriuba su daržovėmis ir grybais
Mūsų virtuvėje dažnai, nepelnytai būna užmirštos sorų kruopos, kurios yra puikus seleno šaltinis – tai labai svarbus mikroelementas grožiui bei imuninei sistemai. Prisipažinsiu šią sriubą verdu gan retai, nes namuose karaliauja klasikinės Lietuviškos sriubos. Bet kai turiu sorų kruopų tai visada stengiuosi išsivirti šią gardžią sriubą. Dažniausiai ją verdu su pievagrybiais, o dar geriau su miško grybais - jie skonį pakelia visai į kitą lygį! Kviečiu išbandyti ir jus!
Reklama
Ingredientai:
- 1½ l Vištienos sultinys - galima naudoti ir daržovių sultinį
- 1 stiklinė Sorų kruopos - virtos
- Sviestas - daržovėms apkepti
- 1 vnt. Morkos
- 1 vnt. Poras - nedidelis
- 8 vnt. Pievagrybiai - arba miško grybai
- 2 vnt. Bulvės
- 1 vnt. Paprika
- 2 skiltelės Česnakai
- 1 a.š. Provanso žolelės
- Aitrioji paprika - šiek tiek (nebūtina)
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Petražolės - šiek tiek
Paruošimas:
- Papriką, morką, porą ir česnaką supjaustykite nedideliais gabaliukais. Daržoves apkepkite svieste - kepkite storiasieniame puode, kuriame gaminsite sriubą. Taip pat apkepkite ir supjaustytus grybus.
- Į puodą su pakeptomis daržovėmis įpilkite apie 1.5l daržovių ar vištienos sultinio. Kai užvirs pasūdikite, suberkite prieskonius, sudėkite pjaustytas bulves, provanso žoleles.
- Baigiant virti, pagardinkite aitriaja paprika, suberkite virtas sorų kruopas ir pertražoles. Viską gerai išmaišykite. Skanaus!
Reklama
Pastabos
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!