Mus rasite
Tinginių balandėliai
Paruošti tinginių balandėliai

Receptai

Sultingi ir švelnūs tinginių balandėliai

Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori paruošti skanų ir sotų patiekalą su kopūstais ir malta mėsa.

Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

Karolina Puodžiūtė
Sultingi tinginio balandėliai, kepti orkaitėje, yra puikus derinys, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šis patiekalas puikiai tinka pietums ar vakarienei ir yra gana lengvas paruošti net pradedantiesiems virtuvėje. Be to, į receptą galite įtraukti savo mėgstamus prieskonius, kad patiekalas būtų dar išraiškingesnis.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 20 minutes
Virimo laikas 1 hour
Bendras laikas 1 hour 20 minutes
Porcijos 3 asmenims

Ingredientai
  

Padažui:

Paruošimas
 

  • Supjaustykite svogūną mažais kubeliais, o morką smulkiai sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir pakepinkite svogūną.
  • Į svogūną įdėkite tarkuotą morką ir kepkite dar 2 minutes.
  • Kopūstą smulkiai supjaustykite, suberkite į morkų ir svogūnų mišinį, gerai išmaišykite. Pabarstykite druska ir visą mišinį sudėkite į gilų indą.
  • Į kopūstų mišinį įmaišykite maltą mėsą ir prieskonius. Gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  • Iš paruošto mišinio suformuokite 6 balandėlius (kotletu formos).
  • Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepkite balandėlius iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.

Padažui:

  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutarkuokite morką. Keptuvėje pakepinkite šiuos ingredientus tame pačiame aliejuje, kuriame kepė balandėliai.
  • Papriką supjaustykite juostelėmis, o pomidorus – mažais kubeliais. Į keptuvę su daržovėmis įspauskite česnaką.
  • Į daržovių mišinį įdėkite pomidorų gabalėlius, pagardinkite druska ir pipirais, viską išmaišykite.
  • Paruoštą mišinį sudėkite į kepimo indą, ant viršaus išdėliokite apkeptus balandėlius ir uždenkite folija.
  • Tinginio balandėlius kepkite 180°C temperatūroje orkaitėje 30-40 minučių.
  • Patiekite kotletus su mėgstamu garnyru arba salotomis.

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galiu naudoti kitokį faršą? Taip, galite naudoti bet kokią maltą mėsą: jautieną, kiaulieną, kalakutieną ar vištieną. Skonis gali šiek tiek skirtis, priklausomai nuo pasirinkto faršo.
  2. Ar galima pridėti kitų daržovių? Taip, galite pridėti kitų mėgstamų daržovių, pavyzdžiui, cukinijos ar baklažano. Tik būkite atsargūs su kiekiu, kad patiekalas nebūtų per daug drėgnas.
  3. Ar galiu naudoti džiovintus prieskonius vietoj šviežių? Taip, galite naudoti džiovintus prieskonius, tačiau švieži suteiks intensyvesnį skonį ir aromatą.
  4. Ar galima šį patiekalą paruošti be orkaitės? Taip, galite tinginio balandėlius troškinti keptuvėje, uždengus dangčiu ir troškinant ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
  5. Kaip patiekalą pagardinti, jei mėgstu aštresnius skonius? Galite įmaišyti smulkiai pjaustyto čili arba pridėti aštresnių prieskonių, tokių kaip čili milteliai ar kajeno pipirai.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Rekomenduojame

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

1 komentaras

1 komentaras

  1. Ruslanas Ignatiukas

    2025-01-04 at 9:50 am

    Nemeginau,bet jau patiko.

4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų