Receptai
Sultingi vištienos kotletai su cukinija
Iš nedidelio kiekio filė galite paruošti visą kalną skanių kotletų, švelnių ir aromatingų, tam nesugaišdami daug laiko.
Publikuota:
Į šį receptą kiaušinio nededu, tai kotletai būna kietesni, o recepte yra ir krakmolo. Majonezas taip pat veikia kaip jungiamoji grandis, kaip ir cukinija, liesai maltai mėsai suteiks šiek tiek sultingumo.
Sultingi vištienos kotletai su cukinija
Faršas nėra labai tirštas ir limpa prie rankų. Todėl norint suformuoti kotletus, teks sušlapinti rankas vandeniu ir iš karto dėti į karštą aliejų.Kotletų troškinti po dangčiu irgi nereikia, nes vištienos mėsa iškepa gana greitai ir pakanka apkepti ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.Kotletai labai skanūs net ir šalti.
Ingredientai:
- 1 kg Vištienos krūtinėlė
- 1 vnt. Cukinijos
- 2 vnt. Svogūnai
- 5 gabalėliai Balta duona 150 g
- 2 v.š. Majonezas arba grietinė
- 2 v.š. Bulvių krakmolas
- Žalumynai pagal skonį
- Druska pagal skonį
- Juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas:
- Cukiniją sutarkuoti stambia tarka, lengvai išspausti (papildomos drėgmės čia nereikia), įmaišyti į faršą.
- Šlapią duoną be plutelės išspauskite, rankomis sutrinkite į trupinius (gamindami maltą mėsą galite sumalti mėsmale).
- Labai smulkiai supjaustykite svogūną, arba taip pat sumalkite.
- Įdėkite smulkiai pjaustytų žalumynų, majonezo, krakmolo, druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite.
- Drėgnomis rankomis formuokite kotletus ir iš karto dėkite į karštą augalinį aliejų (vidutinio karščio). Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!