
Sūrio vyniotinis su kiauliena
Yra tokių patiekalų, kurie reikalauja taurės vyno ir prižasties švęsti. Kaip jaučiatės po Vėlykų, kai vyko pasisedėjimas su artimaisiais? Na, tai tikrai buvo priežastis švęsti! Žinoma, ryt atvėlykis ir yra priežastis švęsti.Šis sūrio vyniotinis atrodo įmantrus, tačiau jis taip greitai ir lengvai pagaminamas, kad nusipelno būti pagamintas bet kada, kai tik tinkama proga. Nesvarbu ar tai būtų trečiadienis ar šventinis sekmadienis.

Įrankiai
Ingredientai
- 500 g Maltos kiaulienos - neriebios
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 skiltelė Česnakai
- 1 vnt. Kiaušiniai
- Maltos mėsos prieskoniai
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Pagrindinė dalis:
- 350 g Sūris - fermentinis
- 5 vnt. Kiaušiniai
- 250 g Majonezas - pusriebis
Paruošimas
- Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite jį su kiaušiniais ir majonezu. Masę gerai išmaišykite, bet neplakite.
- Į plokščią keturkampę kepimo skardą patieskite kepimo popierių, pilkite sūrio masę ir tolygiai paskirstikyte. Statykite skardą į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 200 ℃ laipsnių temperatūros ir kepkite apie 5 min.
- Tada sumažinkite temperatūrą iki 150 ℃ laipsnių temperatūros ir dar kepkite apie 10-12 min. Ištraukite ir palikite atvėsti.
- Į kiaulienos faršą dedame smulkiai sukapotą česnaką ir svogūną, beriame maltų mėsos prieskonių, pipirų, druskos, įmuškite kiaušinį. Faršą gerai išmaišykite.
- Kai sūrio pagrindas atvės, ant jo tolygiai po visą plotą užtepkite mėsos įdarą ir susukite vyniotinį. Vyniotinį dėkite ant skardos, patiestos kepimo popieriumi ir kepkite 200 ℃ laipsnių karštumo orkaitėje 40 min.
- Atvėsinkite ir pjaustykite gabalėliais. Galite ragauti su majonezu.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!