Receptai
Sveiki cukinijų ir kiaušinių blynai
Publikuota:
Sudedamųjų dalių paprastumas užtikrina, kad patiekalą galima ne tik lengvai pagaminti, bet jis būtų įperkamas bei prieinamas.
Sveiki cukinijų ir kiaušinių blynai
Jei ieškote maistingos, nekaloringos vakarienės, kurią būtų galima greitai ir lengvai paruošti, šie cukinijų ir kiaušinių blynai jums puikiai tiks. Įkvėptas sveiko požiūrio į svorio metimą, šis patiekalas sujungia paprastus, šviežius ingredientus, tokius kaip cukinijos ir kiaušiniai, kad būtų sukurtas subalansuotas ir sotus patiekalas.
Reklama
Ingredientai:
- 1 vnt. Cukinijos
- 5 vnt. Kiaušiniai
- 4 v.š. Kvietiniai miltai
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 skiltelė Česnakai
- Augalinis aliejus - kepimui
- 2 a.š. Druska
Paruošimas:
- Į dubenį sutarkuokite 1 vidutinę cukiniją. Pabarstykite 2 arbatiniais šaukšteliais druskos ir palikite 10 minučių pastovėti. Šis žingsnis padeda pašalinti vandens perteklių iš cukinijų.
- Po 10 minučių rankomis arba marle iš cukinijos išspauskite skysčio perteklių. Tai užtikrins, kad cukinijų mišinys nebus per daug vandeningas.
- Puode su vandeniu kietai išvirkite 3 kiaušinius. Kai išvirs, nuvalykite ir smulkiai supjaustykite. Atidėkite į šalį.
- Atskirame dubenyje išplakite 2 žalius kiaušinius. Sudėkite nusausintas cukinijas, susmulkintą žalią svogūną, susmulkintą česnaką, virtus kiaušinius ir 4 šaukštus miltų. Gerai išmaišykite, kol viskas tolygiai susimaišys.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Šaukštu supilkite cukinijų mišinį į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius.
- Kepkite blynus iš kiekvienos pusės maždaug 5 minutes arba iki auksinės rudos spalvos kol iškeps. Išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.Mėgaukitės šiuo sveiku, skaniu maistu, kuris puikiai tinka sveikai vakarienei ar pietums!
Reklama
Pastabos
- Pašalinkite perteklinę drėgmę: norint gauti idealiai traškius blynus, labai svarbu, kad sutarkuotos cukinijos būtų gerai nusausintos. Jei mišinys per šlapias, blynai gali prastai išsilaikyti.
- Pagardinkite pagal skonį: nedvejodami pridėkite mėgstamų žolelių ir prieskonių, tokių kaip krapai, juodieji pipirai ar paprika, kad pagerintumėte patiekalo skonį.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Receptų kategorijos
Apkepai
Makaronai
Sriubos
Salotos
Daržovių patiekalai
Bulvių patiekalai
Grybų patiekalai
Mėsos patiekalai
Vištienos patiekalai
Žuvies patiekalai
Užkandžiai
Sumuštiniai
Pyragai
Sausainiai
Bandelės
Blynai