Mus rasite
Šviežių daržovių salotos su jogurto-garstyčių padažu
Paruoštos šviežių daržovių salotos

Receptai

Šviežių daržovių salotos su jogurto-garstyčių padažu

 

Šviežių daržovių salotos

Šviežių daržovių salotos su jogurto-garstyčių padažu

Karolina Puodžiūtė
Šios šviežių daržovių salotos yra puikus traškių daržovių ir jogurto-garstyčių padažo mišinys. Šios salotos, kupinos ryškių skonių ir malonaus traškumo, yra maistingos ir skanios.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Bendras laikas 15 minutes
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Medus ir jo produktai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Salotoms:

Padažui:

Paruošimas:
 

Paruoškite daržoves:

  • Susmulkinkite kopūstą.
  • Smulkiai sutarkuokite 2 morkas.
  • 1 agurką supjaustykite plonais apskritimais.
  • Sutarkuokite 1 obuolį, palikdami odelę, kad būtų kuo daugiau maistinių medžiagų.

Paruoškite padažą:

  • Sumaišykite padažą: mažame dubenyje sumaišykite 75 g graikiško jogurto, 1 šaukštą garstyčių, 1 arbatinį šaukštelį medaus, 1/2 citrinos sultis ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, ir gerai išmaišykite.

Sujungkite ingredientus:

  • Sumaišykite salotas ir padažą: dideliame dubenyje sumaišykite susmulkintus kopūstus, tarkuotas morkas, griežinėliais pjaustytą agurką ir tarkuotą obuolį. Užpilkite padažu ant daržovių ir švelniai išmaišykite, kad viskas pasidengtų tolygiai.

Patiekite:

  • Patiekite iš karto: nedelsdami patiekite salotas, kad gautumėte šviežiausią skonį, arba atvėsinkite bent 30 minučių, kad skoniai susimaišytų.
Reklama

Pastabos

  • Salotos puikiai dera su:  ant grotelių kepta vištiena ar žuvimi.
  • Garnyras: patiekite kaip garnyrą prie vakarienės.
  • Papildomas traškumas: pridėkite šiek tiek riešutų ar sėklų, kad būtų traškiau ir maistingiau.

Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu užpilui naudoti kitokio tipo jogurtą?
Taip, galite naudoti bet kokio tipo jogurtą, įskaitant neriebia grietinę, priklausomai nuo jūsų mitybos pageidavimų.
Ar galiu į salotas dėti kitų daržovių?
Absoliučiai! Nesivaržykite pridėti kitų daržovių, pavyzdžiui, paprikų, ridikėlių ar pomidorų, kad gautumėte daugiau įvairovės ir skonio.
Kaip aš galiu padaryti šias salotas aštresnes?
Į padažą įberkite žiupsnelį kajeno pipirų arba kelis šlakelius aštraus padažo, kad gautumėte aštrų skonį.
Ar galiu vietoj citrinos sulčių naudoti obuolių sidro actą?
Taip, obuolių sidro actas gali būti naudojamas kaip citrinos sulčių pakaitalas padaže.
Kiek laiko galiu laikyti šias salotas šaldytuve?
Šaldytuve salotas galima laikyti iki 2 dienų. Laikui bėgant gali išsiskirti šiek tiek skysčio, todėl prieš patiekdami gerai išmaišykite.
Ar galiu padažą pasidaryti iš anksto?
Taip, padažą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki savaitės.
Ar šios salotos tinka iškylai?
Taip, šios salotos puikiai tinka iškyloms, nes puikiai laikosi ir gali būti patiekiamos atšaldytos.
Ar galiu į šias salotas pridėti baltymų?
Taip, galite pridėti ant grotelių keptos vištienos, tofu ar pupelių, kad salotos būtų sodresnės.
Kokias garstyčias turėčiau naudoti?
Priklausomai nuo jūsų skonio, naudokite bet kokias jums patinkančias garstyčias, pavyzdžiui, Dižono arba geltonąsias garstyčias.
Ar galiu naudoti iš anksto tarkuotas morkas ar obuolius?
Taip, patogumui galima naudoti iš anksto sutarkuotas morkas ar obuolius, tačiau šviežiai tarkuotų patiekalų tekstūra ir skonis paprastai būna geresnės.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Receptų kategorijos

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Į viršų