Mus rasite
Paruoštas tarkuotų bulvių apkepas su daržovėmis
Paruoštas tarkuotų bulvių apkepas su daržovėmis

Receptai

Tarkuotų bulvių apkepas su daržovėmis – pietums ir vakarienei

Šis bulvių pagrindo apkepas su daržovėmis – sotus ir maistingas patiekalas, kuris paprastus turimus ingredientus paverčia ryškiu, visiems patinkančiu patiekalu!

Patiekimo pasiūlymai:

Tarkuotų bulvių apkepas su daržovėmis - pietums ir vakarienei

Tarkuotų bulvių apkepas su daržovėmis - ir pietums, ir vakarienei

Karolina Puodžiūtė
Traškus, auksinis tarkuotų bulvių pagrindas, o ant jo – karamelizuoti svogūnai, saldžiosios paprikos ir kreminis kiaušinių-jogurto įdaras su lydytu mocarelos sūriu. Tinka pusryčiams, priešpiečiams, pietums ar lengvai vakarienei.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 30 minutes
Virimo laikas 50 minutes
Bendras laikas 1 hour 20 minutes

Ingredientai
  

Bulvių pagrindui:

Daržovės:

Kiaušinių mišiniui:

Paruošimas
 

Paruoškite tarkuotas bulves:

  • Sudėkite tarkuotas bulves į švarų virtuvinį rankšluostį arba kelis sluoksnius popierinių rankšluosčių. Stipriai spauskite, kad pašalintumėte vandens perteklių – tai užtikrins traškų pagrindą.
  • Perkelkite bulves į didelį dubenį. Įmaišykite išplaktą kiaušinį, druską, pipirus ir 2 v.š. miltų. Gerai išmaišykite.

Kepkite bulvių pagrindą:

  • Įkaitinkite 28 cm skersmens apvalią kepimo formą orkaitėje. Patepkite dugną plonu aliejaus sluoksniu. Puikiai tiks ir sviestas.
  • Tolygiai paskleiskite bulvių mišinį, švelniai spausdami mentele, kad susidarytų apie 1 cm storio kompaktiškas sluoksnis.
  • Kepkite 180℃ orkaitėje 20 minučių, kol taps auksinė ir traški.

Troškinkite daržoves:

  • Kol pagrindas kepa, keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite 1 v.š. aliejaus. Sudėkite plonai pjaustytą svogūną ir papriką.
  • Troškinkite 5–7 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol svogūnai taps permatomi, o paprika suminkštės ir pradės karamelizuotis. Nukelkite nuo kaitros.

Paruoškite kiaušinių mišinį:

  • Dubenyje išplakite 3 kiaušinius, 100 g graikiško jogurto, 70 g mocarelos sūrio (gabalėliais), druską, pipirus ir pasirinktą žolelių mišinį, kol gausis vientisa kreminė masė.

Surinkite apkepą:

  • Išimkite formą iš orkaitės. Atsargiai tolygiai paskleiskite troškintas daržoves ant bulvių pagrindo.
  • Supilkite kiaušinių-jogurto mišinį ant daržovių, pakreipdami foormą, kad mišinys užpildytų visus tarpus.

Galutinis kepimas:

  • Grąžinkite formą į orkaitę ir kepkite neuždengtą 20 minučių 180 °C temperatūroje, kol kiaušiniai sustings, o viršus taps lengvai auksiniu.
  • Pasirinktinai: paskutinėmis 1–2 minutėmis įjunkite grilio funkciją, kad viršus gražiau apskrustų – stebėkite, kad nesudegtų.
    Tarkuotų bulvių apkepas su daržovėmis - pietums ir vakarienei

Leiskite pailsėti ir patiekite:

  • Leiskite apkepui pastovėti 5 minutes, kad sustingtų.
  • Mentele atsargiai atlaisvinkite kraštus, perkelkite apkepą ant pjaustymo lentos ir supjaustykite trikampiais.
  • Papuoškite smulkintomis petražolėmis ir patiekite šiltą.

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  • Ar galima naudoti kitas bulves? Taip, tinka bet kokios bulvės, tačiau krakmolingos (pvz., russet) duoda traškesnį pagrindą.
  • Kuo pakeisti graikišką jogurtą? Galite naudoti grietinę arba net pieną, tačiau jogurtas suteikia kreminę tekstūrą ir lengvą rūgštelę.
  • Ar galima pridėti kitų daržovių? Žinoma! Puikiai tinka cukinijos, pievagrybiai, špinatai ar brokoliai. Tik įsitikinkite, kad daržovės ištroškintos, kad neišskirtų per daug skysčio.
  • Kaip laikyti likučius? Apkepą laikykite šaldytuve sandariame inde iki 3 dienų. Pašildykite orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje prieš patiekdami.

Maistinė vertė

Kalorijos: 320kcalAngliavandeniai: 28gBaltymai: 14gRiebalai: 16gSotieji riebalai: 6gNatris: 410mgSkaidulos: 3gCukrus: 3g
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų