Mus rasite
Tarkuotų bulvių ir daktariškos dešros blynai su pievagrybių padažu

Receptai

Tarkuotų bulvių ir daktariškos dešros blynai su pievagrybių padažu

Kuo šis receptas geras?

  • 🥔 Sotus ir energijos suteikiantis – bulvės yra natūralus angliavandenių šaltinis, suteikiantis energijos.
  • 🥚 Kiaušinių baltymai – padeda ilgiau jaustis sotiems.
  • 🧄 Česnakas ir pievagrybiai imunitetui ir skoniui – turi priešuždegiminių savybių bei išraiškingą aromatą.
  • 🧀 Sūris – ne tik skonis, bet ir kalcis – mocarela suteikia švelnumo ir pagerina maistinę vertę.
  • 🍄 Grybų padažas – mažiau riebalų, daugiau skonio – troškinimas leidžia sumažinti aliejaus kiekį ir sukurti švelnią tekstūrą.
Tarkuotų bulvių ir daktariškos dešros blynai su pievagrybių padažu

Tarkuotų bulvių ir daktariškos dešros blynai su pievagrybių padažu

paprastai_su_karolina
Šis patiekalas – nostalgiškas ir jaukus, primenantis močiutės virtuvę, bet su šiuolaikišku gardžiu grybų padažu. Puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei, kai norisi šilto ir sotaus maisto. Nepaliks abejingų!
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 50 minutes
Virimo laikas 50 minutes
Bendras laikas 1 hour 40 minutes
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas

Ingredientai
  

Padažui:

Paruošimas
 

  • Per burokine tarką sutarkuojame bulves ir nuspaudžiame sultis rankų pagalba. Nepersistenkite, svarbiausia pašalinti didumą skysčio.
  • Tada per burokinę tarką sutarkuojame daktarišką dešrą.
  • Į dubenį dedame tarkuotas bulves, dešrą, imušame kiaušinius, beriame miltus, tarkuotą sūrį, prieskonius, įdedame majonezą ir išmaišome.
  • Kepame įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.

Pasigaminame padažą:

  • Nuluptus pievagrybius supjaustome griežinėliais.
  • Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame smulkintus svogūnus ir kepame kol truputi suminkštės.
  • Tada suberiame pjaustytus pievagrybius, traiškytą česnaką ir kepame kol gražiai apskrus. Apie 7 min.
  • Tada berkime miltus ir apkepkite maišydami apie 1 min.
  • Tada supilame sultinį, grietinėlę, beriame prieskonius ir maišydami verdame kol padažas sutirštės.
  • Į puodą sudedame blynelius, užpilame padažu, uždengiame dangtį ir patroškiname nuo užvirimo ant silpnos ugnies 15min. Jeigu trūksta padažo įpilkite pieno arba vandens. Skanaus! 🫠

Video

YouTube player

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitokią dešrą? Taip, galite keisti į liesesnę ar augalinę alternatyvą – skonis keisis, bet struktūra išliks.
  2. Ar galima gaminti sūrio? Galima, bet sūris suteikia švelnumo ir padeda suklijuoti masę. Be jo blynai bus sausesni.
  3. Kuo pakeisti grietinėlę padaže? Galite naudoti augalinę arba liesesnę grietinėlę, taip pat dalį keisti pienu.
  4. Ar galima kepti orkaitėje vietoj keptuvės? Taip, formuokite blynelius ir kepkite 200 °C orkaitėje apie 20–25 min., kol gražiai apskrus.
  5. Ar galima ruošti be troškinimo? Galima blynelius valgyti ir be troškinimo, su padažu šalia, bet troškinimas suteikia ypatingą švelnumą.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Rekomenduojame

NORMALIŲ ŽMONIŲ INFLUENCERĖ👌gamink👩🏻‍🍳sodink👩🏻‍🌾augink💚

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų