
Receptai
Tarkuotų bulvių ir daktariškos dešros blynai su pievagrybių padažu
Publikuota:
Kuo šis receptas geras?
- 🥔 Sotus ir energijos suteikiantis – bulvės yra natūralus angliavandenių šaltinis, suteikiantis energijos.
- 🥚 Kiaušinių baltymai – padeda ilgiau jaustis sotiems.
- 🧄 Česnakas ir pievagrybiai imunitetui ir skoniui – turi priešuždegiminių savybių bei išraiškingą aromatą.
- 🧀 Sūris – ne tik skonis, bet ir kalcis – mocarela suteikia švelnumo ir pagerina maistinę vertę.
- 🍄 Grybų padažas – mažiau riebalų, daugiau skonio – troškinimas leidžia sumažinti aliejaus kiekį ir sukurti švelnią tekstūrą.

Tarkuotų bulvių ir daktariškos dešros blynai su pievagrybių padažu
Šis patiekalas – nostalgiškas ir jaukus, primenantis močiutės virtuvę, bet su šiuolaikišku gardžiu grybų padažu. Puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei, kai norisi šilto ir sotaus maisto. Nepaliks abejingų!
Ingredientai
- 6 vnt. Bulvės - didelės
- 250 g Pieniška dešra - daktariška
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 4 v.š. Kvietiniai miltai
- 1 v.š. Majonezas
- 100 g Mocarela
- Saldžioji paprika - pagal skonį
- Česnako milteliai - pagal skonį
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Padažui:
- 250 g Pievagrybiai
- 2 v.š. Sviestas
- 1 vnt. Svogūnai
- 2 skiltelės Česnakai
- 200 ml Grietinėlė
- 250 ml Daržovių sultinys - naudoju 1 kubelį
- ½ v.š. Kvietiniai miltai
- Čiobrelis - džiovintas
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas
- Per burokine tarką sutarkuojame bulves ir nuspaudžiame sultis rankų pagalba. Nepersistenkite, svarbiausia pašalinti didumą skysčio.
- Tada per burokinę tarką sutarkuojame daktarišką dešrą.
- Į dubenį dedame tarkuotas bulves, dešrą, imušame kiaušinius, beriame miltus, tarkuotą sūrį, prieskonius, įdedame majonezą ir išmaišome.
- Kepame įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
Pasigaminame padažą:
- Nuluptus pievagrybius supjaustome griežinėliais.
- Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame smulkintus svogūnus ir kepame kol truputi suminkštės.
- Tada suberiame pjaustytus pievagrybius, traiškytą česnaką ir kepame kol gražiai apskrus. Apie 7 min.
- Tada berkime miltus ir apkepkite maišydami apie 1 min.
- Tada supilame sultinį, grietinėlę, beriame prieskonius ir maišydami verdame kol padažas sutirštės.
- Į puodą sudedame blynelius, užpilame padažu, uždengiame dangtį ir patroškiname nuo užvirimo ant silpnos ugnies 15min. Jeigu trūksta padažo įpilkite pieno arba vandens. Skanaus! 🫠
Video
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima naudoti kitokią dešrą? Taip, galite keisti į liesesnę ar augalinę alternatyvą – skonis keisis, bet struktūra išliks.
- Ar galima gaminti sūrio? Galima, bet sūris suteikia švelnumo ir padeda suklijuoti masę. Be jo blynai bus sausesni.
- Kuo pakeisti grietinėlę padaže? Galite naudoti augalinę arba liesesnę grietinėlę, taip pat dalį keisti pienu.
- Ar galima kepti orkaitėje vietoj keptuvės? Taip, formuokite blynelius ir kepkite 200 °C orkaitėje apie 20–25 min., kol gražiai apskrus.
- Ar galima ruošti be troškinimo? Galima blynelius valgyti ir be troškinimo, su padažu šalia, bet troškinimas suteikia ypatingą švelnumą.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!
Rekomenduojame pasigaminti:
