Kuo šis receptas geras?
- 🥔 Sotus ir energijos suteikiantis – bulvės yra natūralus angliavandenių šaltinis, suteikiantis energijos.
- 🥚 Kiaušinių baltymai – padeda ilgiau jaustis sotiems.
- 🧄 Česnakas ir pievagrybiai imunitetui ir skoniui – turi priešuždegiminių savybių bei išraiškingą aromatą.
- 🧀 Sūris – ne tik skonis, bet ir kalcis – mocarela suteikia švelnumo ir pagerina maistinę vertę.
- 🍄 Grybų padažas – mažiau riebalų, daugiau skonio – troškinimas leidžia sumažinti aliejaus kiekį ir sukurti švelnią tekstūrą.

Tarkuotų bulvių ir daktariškos dešros blynai su pievagrybių padažu
Šis patiekalas – nostalgiškas ir jaukus, primenantis močiutės virtuvę, bet su šiuolaikišku gardžiu grybų padažu. Puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei, kai norisi šilto ir sotaus maisto. Nepaliks abejingų!

5G neriboti GB Lietuvoje
Puikus pasiūlymas tau - Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G neriboti GB LT + 20 GB ES + 1000 min. ES + 1000 SMS ES
TIK už 11.5€
Ingredientai
- 6 vnt. Bulvės - didelės
- 250 g Pieniška dešra - daktariška
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 4 v.š. Kvietiniai miltai
- 1 v.š. Majonezas
- 100 g Mocarela
- Saldžioji paprika - pagal skonį
- Česnako milteliai - pagal skonį
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Padažui:
- 250 g Pievagrybiai
- 2 v.š. Sviestas
- 1 vnt. Svogūnai
- 2 skiltelės Česnakai
- 200 ml Grietinėlė
- 250 ml Daržovių sultinys - naudoju 1 kubelį
- ½ v.š. Kvietiniai miltai
- Čiobrelis - džiovintas
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas
- Per burokine tarką sutarkuojame bulves ir nuspaudžiame sultis rankų pagalba. Nepersistenkite, svarbiausia pašalinti didumą skysčio.
- Tada per burokinę tarką sutarkuojame daktarišką dešrą.
- Į dubenį dedame tarkuotas bulves, dešrą, imušame kiaušinius, beriame miltus, tarkuotą sūrį, prieskonius, įdedame majonezą ir išmaišome.
- Kepame įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
Pasigaminame padažą:
- Nuluptus pievagrybius supjaustome griežinėliais.
- Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame smulkintus svogūnus ir kepame kol truputi suminkštės.
- Tada suberiame pjaustytus pievagrybius, traiškytą česnaką ir kepame kol gražiai apskrus. Apie 7 min.
- Tada berkime miltus ir apkepkite maišydami apie 1 min.
- Tada supilame sultinį, grietinėlę, beriame prieskonius ir maišydami verdame kol padažas sutirštės.
- Į puodą sudedame blynelius, užpilame padažu, uždengiame dangtį ir patroškiname nuo užvirimo ant silpnos ugnies 15min. Jeigu trūksta padažo įpilkite pieno arba vandens. Skanaus! 🫠
Video

5G neriboti GB Lietuvoje
Puikus pasiūlymas tau - Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G neriboti GB LT + 20 GB ES + 1000 min. ES + 1000 SMS ES
TIK už 11.5€
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima naudoti kitokią dešrą? Taip, galite keisti į liesesnę ar augalinę alternatyvą – skonis keisis, bet struktūra išliks.
- Ar galima gaminti sūrio? Galima, bet sūris suteikia švelnumo ir padeda suklijuoti masę. Be jo blynai bus sausesni.
- Kuo pakeisti grietinėlę padaže? Galite naudoti augalinę arba liesesnę grietinėlę, taip pat dalį keisti pienu.
- Ar galima kepti orkaitėje vietoj keptuvės? Taip, formuokite blynelius ir kepkite 200 °C orkaitėje apie 20–25 min., kol gražiai apskrus.
- Ar galima ruošti be troškinimo? Galima blynelius valgyti ir be troškinimo, su padažu šalia, bet troškinimas suteikia ypatingą švelnumą.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!