Receptai
Tinginys su kokosų
Publikuota:
Tinginio su kokosų receptas
Visiems puikiai žinomas ir tikrai pamėgtas sausainių pyragas-vyniotinis “tinginys”. Jo variacijų yra daubybė: su riešutais, džiovintais vaisiais, be pagardų ir pan. Tradiciškai gaminant šį desertą panaudojamas nemažas kiekis kondensuoto pieno, o kur dar cukrus. Todėl šiandien nusprendžiau Jums pasiūlyti kiek kitokią šio pyrago variaciją, mano šeimai jis patiko labiau nei originalus “tinginio” receptas.
Reklama
Ingredientai:
- 400 g Sausainiai - naudojau gaidelio
- 150 g Sviestas
- 200 g Cukrus
- 2 vnt. Kiaušiniai - kambario temperatūros
- 30 g Kakava
- 40 g Kokoso drožlės
Paruošimas:
- Pasiruoškite kvadratinę formą išklodami ją kepimo popieriumi (tai padės gražiai išimti pyragą).
- Maisto smulkintuvu susmulkinkite sausainius iki rupios konsistencijos - nepermalkite. Sumaišykite sausainius su kokosu ir atidėkite į šalį.
- Į kaitinimui skirtą indą supilkite cukrų ir sudėkite sviestą, jį ištirpinkite karts nuo karto pamaišant mediniu šaukštu. Sviestui ištirpus, nukelkite puodą nuo kaitros. Atvėsinkite (apie 20min).Jei supilsite per karštą sviestą ant kiaušinių - gausite kiaušinienę, o to Jūs nenorite.
- Masei pravėsus ji kiek sutirštės - to ir reikia. Sviestui pravėsus, į jį įmaišykite išplaktus kiaušinius. Sudėkite kakavą ir išmaišykite.
- Grąžinkite ant vidutinės kaitros. Nuolat maišykite apie 3min, kuomet masė pradės šiek tiek burbuliuoti nuimkite nuo kaitros.
- Sausainių masę sumaišykite su pasiruošta šokolado mase - labai gerai išmaišykite.
- Sudėkite masę į pasiruoštą formą ir gerai suspauskite.
- Šaldykite šaldytuve 3-4val ir tuomet pjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!