
Tinginio receptas su zefyrais
Šis tingynio receptas yra lengvai pagaminamas europietiškas desertas, puikus skanėstas visai šeimai.Puikiai atrodo kaip tortas puošnesnei progai, bet taip pat gražus ir skanus, jei formuojamas kaip “saliamio” rąstas - tradicinis gaminimo būdas.Nepaslaptis, kad šis desertas buvo mėgstamiausias Jos Didenybės Karalienės Elžbietos popieties arbatos pyragas, bet ir jos anūko princo Williamo, kuris net pageidavo šio deserto savo vestuvių dieną kaip jaunikio torto.
Ingredientai
- 3 pak. Sausainiai - Gaidelis
- 200 g Sviestas
- 1 ind. Kondensuotas pienas
- 3 v.š. Kakava
- 100 g Zefyrai - maži
Paruošimas
- Sausainius sulaužykite mažais gabaliukais ir suberkite į didelį dubenį.
- Beriame į sausainius zefyrus.
- Sviestą ištirpinkite karšto vandens vonelėje, įmaišykite kakavą ir kondensuotą pieną.
- Viską išmaišykite iki vientisos masės. Užpilkite ant sausainių ir zefyrų mases bei gerai viską išmaišykite. Tik kakavos masė turi būti drungna, kitaip išsilydis zefyrai.
- Sukrėkite tinginio masę į kepimo popieriumi išklotą skardą, suspauskite ją šaukštu.
- Padėkite sustingti į šaldytuvą.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!