
Traški, aštri jautiena Azijos stiliumi
Na ištikimi azijos virtuvės gerbėjai, iškart atpažins kas čia per patiekalas! Traški, burnoje tirpstanti jautiena, saldžiame, kontrastingame su šiektiek aštrumo padaže yra daugelio mėgstama. Bet ar bandėte pasigaminti namuose?Žinau, viskas atrodo gan sudėtinga, kad reikės daug ingridientų - bet tai netiesa. Svarbiausia turėti sojos ir ryžių acto, šie du padažai yra svarbiausi Azijos virtuvėje, turint juos - galima pagaminti daug skirtingų patiekalų. Kviečiu ir jus pakeliauti skoniais ir nebesisakyti maisto į namus!
Ingredients
- 400 g Jautiena - kumpio ar steiko
- 150 ml Augalinis aliejus - kepimui
- 1 vnt. Paprika
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 vnt. Čili pipiras
- 1 sauja Žalieji svogūnai - laiškai
- 3 skiltelės Česnakai
- 100 g Kukurūzų krakmolas
- 5 v.š. Sojos padažas
- 4 v.š. Ryžių actas
- 3 v.š. Sweet Chilli - saldžiai aštrus padažas
- 2 v.š. Pomidorų padažas
Instructions
- Jautieną supjaustykite pailgais, plonais pagaliukais. Prieskonių nereikia - skonį įgaus nuo padažo. Bet jei gaminate UK paieškokite Chinese Five spices prieskonių - kas mėgstate, nes čia labai tiks. Aš šių prieskonių nemėgstu tai nenaudoju kai gaminu tik sau, bet orginaliai jie privalomi šiame recepte. Jautieną apvoliokite kukurūzų krakmole. Kad kiekvienas gabalėlis tobulai pasidengtų. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su šiektiek daugiau aliejaus, lol apskrus iabiejų pusių. Jautieną atidėkite į šoną.
- Papriką supjaustykite kvadratėliais, taippat smulkiai susmulkinkite svogūną, česnakus, čili pipirus ir svogūno laiškus.
- Pirmiausia sumaišykite visus padažo ingridientus, soja, ryžių actą, sweet chilli, pomidorų padažą. Atidėkiteį šoną. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite paprikas, svogūną, čili, česnaką kol pakeis spalvą - ilgai kepti nereikia, nesinori , kad svogūnai pradėdų juoduoti. Sudėkite jautieną , svogūno laiškus ( šiektiek pasilikite pabarstyti veliau ) ir supilkite išmaišytą padažą. Pakepkite vis maišydami apie 2-3 minutes, kol padažas pradės tirštėti. Nuiimkite nuo kaitros, pabarstykite svogūnu laiškais ir patiekite su virtais ryžiais. Skanaus!

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!