Receptai
Traškūs lavašo suktinukai
Publikuota:
Kepti lavašo suktinukai su vištiena ir daržovėmis
Šie gardūs lavašo suktinukai, pripildyti vištienos ir daržovių mišinio, puikiai tiks tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas. Suktinukai yra lengvai pagaminami, juos galima kepti orkaitėje, o sudėtyje esančios daržovės ir vištiena sukuria sotų bei skanų skonį. Idealus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta paprastus, tačiau maistingus patiekalus.
Reklama
Ingredientai:
- 2 vnt. Lavašas - vidutinio dydžio
- 1 vnt. Kiaušiniai
- 300 g Majonezas
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 pundelis Petražolės
- 1 vnt. Morkos
- 3 vnt. Marinuoti agurkai
- 1 vnt. Paprika
- Vištienos krūtinėlė
- 50 g Augalinis aliejus
- Druska - pagal skonį
Paruošimas:
Vištienos paruošimas:
- Iširkite vištieną, kol ji taps minkšta. Palikite mėsą atvėsti savo sultinyje.
Daržovių paruošimas:
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite svogūną ant vidutinės ugnies. Į keptuvę įberkite tarkuotą morką ir kepkite, kol daržovės suminkštės.
Paprikos ir kitos daržovės:
- Supjaustykite papriką juostelėmis. Sudėkite papriką į keptuvę ir pakepkite. Tuo metu supjaustykite marinuotus agurkus juostelėmis ir sudėkite į keptuvę kartu su vištiena. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Išmaišykite ir leiskite įdarui šiek tiek atvėsti.
Lavašo paruošimas:
- Sutepkite lavašą majonezu. Smulkiai supjaustykite petražoles ir užbarstykite ant lavašo.
Suktinukų formavimas:
- Paskirstykite daržovių ir vištienos mišinį ant lavašo ir susukite į ritinį.
Suktinukų kepimas:
- Išplakite kiaušinį, aptepkite suktinukus. Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200°C temperatūroje apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.Jei norite aštresnio skonio, į daržovių mišinį galite pridėti čili pipirų.
Reklama
Pastabos
Šis lavašo suktinukų su vištiena ir daržovėmis užkandis ne tik skanus, bet ir naudingas dėl daugybės vitaminų ir mineralų, gaunamų iš ingredientų:
- Vištienos mėsa yra puikus aukštos kokybės baltymų šaltinis, kuriame yra B grupės vitaminų, ypač niacino (B3), kuris gerina medžiagų apykaitą, ir B6, kuris prisideda prie nervų sistemos veiklos. Vištienoje taip pat yra cinko, kuris stiprina imuninę sistemą, ir fosforo, svarbaus kaulų sveikatai.
- Morkos pasižymi dideliu vitamino A kiekiu, ypač beta karotenu, kuris gerina regėjimą ir odos būklę. Taip pat morkose yra kalio, kuris palaiko tinkamą širdies veiklą, bei skaidulų, svarbių virškinimo sveikatai.
- Svogūnai yra puikus vitamino C šaltinis, kuris stiprina imuninę sistemą, taip pat turi antioksidantų, kurie padeda kovoti su uždegimais. Svogūnuose yra mineralų, tokių kaip manganas ir chromas, kurie reguliuoja cukraus kiekį kraujyje.
- Paprika gausi vitamino C, net daugiau nei apelsinai ar citrinos. Ji stiprina imuninę sistemą, skatina odos ir kraujagyslių sveikatą. Taip pat paprikoje yra vitamino A ir folio rūgšties, kurie palaiko regėjimą ir padeda ląstelių atsinaujinimui.
- Petražolės yra pilnos vitamino K, kuris svarbus kaulų sveikatai ir kraujo krešėjimui. Petražolėse taip pat gausu vitamino C ir geležies, svarbios energijos gamybai ir anemijos prevencijai.
- Marinuoti agurkai turi mažai kalorijų, tačiau pasižymi vitamino K ir tam tikrų probiotikų kiekiu, kurie gerina virškinimą. Be to, marinuoti agurkai padeda išlaikyti elektrolitų balansą dėl juose esančios druskos.
- Kiaušinis yra puikus baltymų šaltinis ir turi daug įvairių vitaminų bei mineralų. Jame gausu vitaminų D ir B12, kurie svarbūs kaulams ir kraujodarai. Kiaušinis taip pat turi seleno, kuris veikia kaip antioksidantas, ir cholino, būtino smegenų funkcijoms palaikyti.
Mineralai ir vitaminai šiame recepte:
- Vitaminas A (morkos, paprika);
- Vitaminas C (paprika, svogūnai, petražolės);
- Vitaminas K (petražolės, marinuoti agurkai);
- Vitaminas B6 ir B12 (vištiena, kiaušinis);
- Niacinas (B3) (vištiena);
- Fosforas (vištiena);
- Cinkas (vištiena);
- Kalis (morkos, paprika);
- Geležis (petražolės, vištiena);
- Selenas (kiaušinis);
- Cholinas (kiaušinis).
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Receptų kategorijos
Apkepai
Makaronai
Sriubos
Salotos
Daržovių patiekalai
Bulvių patiekalai
Grybų patiekalai
Mėsos patiekalai
Vištienos patiekalai
Žuvies patiekalai
Užkandžiai
Sumuštiniai
Pyragai
Sausainiai
Bandelės
Blynai