Mus rasite
Traškūs sluoksniuotos tešlos pyragėliai su sūriu
Pyragėliai su sūriu @receptu_kolekcioniere

Receptai

Traškūs sluoksniuotos tešlos pyragėliai su sūriu

YouTube player
Traškūs sluoksniuotos tešlos pyragėliai su sūriu

Traškūs sluoksniuotos tešlos pyragėliai su sūriu

Karolina Puodžiūtė
Šie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su feta ir mocarela – puikus užkandis tiek šventiniam stalui, tiek greitiems pusryčiams ar užkandžiui prie arbatos. Jie lengvai paruošiami, traškūs išorėje, o viduje – sūrio ir petražolių derinio aromatas. Puikiai tinka tiek karšti, tiek atvėsę, todėl galite juos pasiruošti iš anksto.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Bendras laikas 30 minutes
Kategorija Užkandžiai
Porcijos 12 vienetu
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

Įdaro paruošimas:

  • Fetą sutrupinkite, mocarelą sutarkuokite.
  • Įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite smulkintas petražoles ir viską gerai išmaišykite.

Pyragėlių formavimas:

  • Sluoksniuotos tešlos lakštą padalykite į 6 dalis.
  • Į kiekvieną tešlos gabalėlį įdėkite po šaukštą įdaro.
  • Suformuokite norimos formos pyragėlius (pusmėnulio, trikampio ar kvadrato formos).

Pyragėlių kepimas:

  • Pyragėlius aptepkite plakto kiaušinio plakiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
  • Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.

Patiekimas:

  • Pyragėliai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.

Video

YouTube player
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  • Ar galima naudoti kitokius sūrius? Taip, feta suteikia sūrumo, o mocarela – tirpstančią tekstūrą, bet galite eksperimentuoti su kitais sūriais, pavyzdžiui, rikota ar čederiu.
  • Ar galiu dėti kitokių prieskonių ar žalumynų? Žinoma! Petražoles galite pakeisti krapais, baziliku ar mėtomis pagal skonį.
  • Kaip išlaikyti pyragėlius traškius? Geriausia juos laikyti atviroje lėkštėje arba lengvai uždengtus, kad neišgaruotų drėgmė.
  • Ar galima šiuos pyragėlius užšaldyti? Taip, galite suformuotus, bet dar nekeptus pyragėlius užšaldyti ir kepti vėliau.
  • Ar galima kepti be kiaušinio aptepimo? Taip, tačiau kiaušinis suteikia gražią auksinę spalvą. Jį galite pakeisti pienu ar sviestu.
mitybos planai
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų