Receptai
Agurkų traškėjimas girdėsis net gretimame kambaryje
Publikuota:
Agurkų traškėjimas girdėsis net gretimame kambaryje
Receptas man patinka, nes jame nėra nieko nereikalingo, taip išsaugau natūralų agurkų skonį ir aromatą ir išlieka traškūs, kaip švieži.Patarimas: imkite įvairius žalumynus, krienų lapų, serbentų ir vyšnių lapų bei kitų žolelių.
Reklama
Ingredientai:
- Agurkai
- Žalumynai - naudojau krapus
- Česnakai
- Juodieji pipirai - grūdeliai
- Lauro lapas
Paruošimas:
- Į stiklainius sudėkite žoleles, kelias česnako skilteles, krapus ar kitus žalumynus bei juoduosius pipirus (žirneliais) pagal skonį. Sudėkite agurkus. 1 litrui vandens imame 2 šaukštus įprastos druskos. Apskaičiuokite proporcijas pagal stiklainių kiekį.
- Šaltame vandenyje ištirpinkite druską ir užpilkite stiklainius su agurkais. 2,5 dienoms agurkus pastatykite į vėsią vietą. Šiuos agurkus jau po 60 valandų galima valgyti, tačiau norint juos išsaugoti žiemai, sūrymą nupilkite ir užvirinkite.
- Virintą sūrimą supilkite į stiklainius, užsukite ir palikite atvėsti. Statome į šaldytuvą. Laikymo vieta turi būti šalta, o valgyti galima po savaitės. Galiojimo laikas ilgas.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!