Receptai
Vaisinė duona
Pagal
Publikuota:
Vaisinės duonos receptas
Karolina Puodžiūtė4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 30 minutes min
Gaminimo laikas 1 hour val
Bendras laikas 1 hour val 30 minutes min
Kategorija Duona
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 asmenims
Įrankiai
Kepimo forma
Reklama
Ingredientai:
- 2 v.š. Raugas - duonai
- 150 g Ruginiai miltai
- 150 g Kvietiniai miltai
- 75 g Saulėgražos
- 30 g Linų sėmenys
- 1 v.š. Medus
- 3 v.š. Cukrus
- ½ a.š. Druska
- 1 v.š. Salyklas
- 200 g Džiovinti vaisiai - razinos, abrikosai, obuoliai, slyvos, kriaušės
- 50 g Riešutai - lazdynų, graikinių
- 200 ml Vanduo - vos šilto (gali prireikti 250ml)
- 100 ml Vanduo - verdantis
Neleisk ekranui užmigti!
Paruošimas:
- Į dubenį suberti miltus, cukrų, saulėgrąžas, linus. Viską permaišyti.
- Atskirame inde, vos šiltame vandenyje ištirpinti medų jei jis kietas.
- Atskirame inde verdančiu vandeniu užpilti salyklą su druska.
- Supilti vandenį su medumi į miltų mišinį ir gerai išmaišyti.
- Įdėti duonos raugą ir dar kartą gerai permaišyti.
- Sudėti salyklo mišinį ir vėl gerai permaišyti.
- Suberti riešutus ir supjaustytus džiovintus vaisius, išmaišyti.
- Sudėti tešlą į aliejumi suteptą formą (tinka kekso forma), šiek tiek pabarstyti saulėgrąžom, uždengti lininiu rankšluosčiu ir palikti 12 val. šiltai.
- Šaltoje orkaitėje ant dugno pastatyti indą su verdančiu vandenių. Duonelę apglostyti šlapiomis rankomis ir įstatyti formą į orkaitę. Nustatyti 180-200 ℃ temperatūrą ir kepti apie 1 val. Jei reikia po 15 min. galima uždengti folija.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Receptų kategorijos
Apkepai
Makaronai
Sriubos
Salotos
Daržovių patiekalai
Bulvių patiekalai
Grybų patiekalai
Mėsos patiekalai
Vištienos patiekalai
Žuvies patiekalai
Užkandžiai
Sumuštiniai
Pyragai
Sausainiai
Bandelės
Blynai
Rekomenduojame pasigaminti:
Skaityti toliau
Naujienos iš interneto
Susijusios temos:
Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)