
Receptai
Vaisinė duona
Publikuota:

Vaisinės duonos receptas
Įrankiai
Kepimo forma
Reklama
Ingredientai:
- 2 v.š. Raugas - duonai
- 150 g Ruginiai miltai
- 150 g Kvietiniai miltai
- 75 g Saulėgražos
- 30 g Linų sėmenys
- 1 v.š. Medus
- 3 v.š. Cukrus
- ½ a.š. Druska
- 1 v.š. Salyklas
- 200 g Džiovinti vaisiai - razinos, abrikosai, obuoliai, slyvos, kriaušės
- 50 g Riešutai - lazdynų, graikinių
- 200 ml Vanduo - vos šilto (gali prireikti 250ml)
- 100 ml Vanduo - verdantis
Paruošimas:
- Į dubenį suberti miltus, cukrų, saulėgrąžas, linus. Viską permaišyti.
- Atskirame inde, vos šiltame vandenyje ištirpinti medų jei jis kietas.
- Atskirame inde verdančiu vandeniu užpilti salyklą su druska.
- Supilti vandenį su medumi į miltų mišinį ir gerai išmaišyti.
- Įdėti duonos raugą ir dar kartą gerai permaišyti.
- Sudėti salyklo mišinį ir vėl gerai permaišyti.
- Suberti riešutus ir supjaustytus džiovintus vaisius, išmaišyti.
- Sudėti tešlą į aliejumi suteptą formą (tinka kekso forma), šiek tiek pabarstyti saulėgrąžom, uždengti lininiu rankšluosčiu ir palikti 12 val. šiltai.
- Šaltoje orkaitėje ant dugno pastatyti indą su verdančiu vandenių. Duonelę apglostyti šlapiomis rankomis ir įstatyti formą į orkaitę. Nustatyti 180-200 ℃ temperatūrą ir kepti apie 1 val. Jei reikia po 15 min. galima uždengti folija.
Reklama

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
