Patiko savaitgalis, kuris, kaip visada prabėgo per greitai, ir esat pasiruoše naujai savaitei. Ir mano receptas yra puikus būdas pradėti bet kurią savaitę nuostabiai.

Varškėčiai su aguonomis
Kas mėgstate varškę, pakelkite rankas?! Jums patiks šis receptas. Ooo aš myliu varškėčius. Toks maistas iš mano vaikystės. Kaip kartais nutinka su maistu, varškėčiai dažnai painiojami su rusiška virtuve, tačiau receptas kilęs iš Ukrainos, natūraliai tapęs ir rusiškos virtuvės dalimi.Varškėčiams jei įmanoma, naudokite varškę kuo riebesnę ir neturi būti per drėgna. Per didelis drėgmės kiekis reiškia, kad reikės naudoti daugiau “tirštiklio”, pavyzdžiui miltų kurie turės įtakos varškėčių purumui.Varškėčių tešla puikiai išsilaiko dvi dienas, taigi galite pagaminti didžiulę partiją ir mėgautis jais pusryčiams. Tobula, tiesa? Tikiuosi, kad jums patiks mano varškėčiai ir netrukus juos išbandysite. Jei išbandysite, parašykite man šiame įraše arba pasidalykite nuotraukomis.

Įrankiai
Ingredientai
- 500 g Varškė
- 100 g Kvietiniai miltai - +50 g varškėčiams apvolioti
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 1 v.š. Aguonos
- 4 v.š. Cukrus
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- Druska - pagal skonį
Patiekimui:
Paruošimas
- Varškę ištrinti su 4 valgomais šaukštais cukraus ir druska. Įmušti vieną kiaušinį ir vieną baltymą. Gerai išmaišyti. Suberti miltus, aguonas ir kepimo miltelius ir dar kartą išmaišyti.
- Iš tešlos formuoti rutuliukus, juos apvolioti miltuose ir suformuoti varškėčius.
- Dėti į kepimo skardą ir kepame 180 ℃ laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
- Patiekti su kondensuotu pienu ir sezoninėm uogomis. Skanaus.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!