
Varškės pyrago su mėlynėmis receptas
Tooobulas… !!!!!!!!! Nėra ką daug rašyti, reikia bent kartą paragauti…
Equipment
Ingredients
Pagrindui:
- 200 g Sviestas
- 150 g Juodas šokoladas
- 200 g Cukrus
- Vanilės ekstraktas
- 100 ml Vanduo
- 2 v.š. Tirpi kava
- 250 g Kvietiniai miltai
- 1½ a.š. Kepimo milteliai
- 100 g Kakava
- 3 vnt. Kiaušiniai
- 100 g Graikiniai riešutai - kapoti
Varškės masei:
- 1 kg Varškė - kreminė
- 200 g Cukrus
- 4 vnt. Kiaušiniai
- Vanilės ekstraktas
- 100 g Grietinėlė
- 2 v.š. Kvietiniai miltai
- Mėlynės - ar kitokių mėgstamų uogų
Instructions
- Puode ištirpiname šokoladą su sviestu (margarinu).
- Supilame cukrų, tirpią kavą ir vandenį ir gerai išmaišome, kad cukrus ištirptų. Nukeliame nuo ugnies.
- Kiaušinius lengvai išplakame šluotele ir supilame į šokolado masę, viską dar kartą gerai išplakame.
- Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir kakava. Po truputį beriame sausus produktus į tešlą ir viską gerai išmaišome. Galiausiai sudedame kapotus graikiškus riešutus.
- Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 175 laipsnių orkaitėje 20 min kol pyrago viršus sutvirtėja, bet pyragas dar nėra iškepęs.
- Kol kepa pagrindas, ruošiame varškės masę: Varškę išmaišome su cukrumi ir vanilinu.
- Po vieną mušame kiaušinius ir viską gerai išplakame plaktuvu. Neišsigąskite, kad varškės masė labai suskystės, taip ir turi būti.
- Dedame grietinę ir miltus ir vėl viską išplakame.
- Paruoštą varškės masę pilame ant sutvirtėjusio, bet dar neiškepusio pyrago.
- Užberiame mėlynes.
- Vėl kepame pyragą 180-190 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Jeigu pyrago viršus pradeda pernelyg kepti, uždengiame folija.
- Pyragą reikia palaikyti per naktį, kad subręstų.
Notes
Skanaus! P.S. dieviško skonio pyragas. Minštas šokoladinis su riešutais pagrindas ir purus varškės sluoknis… mmm skanumėlis.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!