
Receptai
Velykų Boba su aguonomis ir razinomis
Publikuota:

Velykų Bobos receptas su aguonomis ir razinomis
Puikus minkštas pyragas, kuris tradiciškai kepamas šv. Velykų stalui. Įprastai šio pyrago tešla sudaryta iš kiaušinių, miltų, mielių, sviesto ir razinų. Na o aš dar pagardinau aguonomis.
Įrankiai
Ingredientai
- 700 g Kvietiniai miltai
- 200 ml Pienas
- 2 vnt. Kiaušiniai - dideli
- 150 g Cukrus
- 100 Sviestas - minkštas
- 50 g Medus
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
- 14 g Sausos mielės
- 2 vnt. Mandarinai - reikės žievelės ir sulčių
- ⅓ a.š. Druska
Paruošimas
- Mieles ištirpinkite šiltame piene su medumi. Turi susidaryti purios putos.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo.
- Į kiaušinių masę supilkite pieną su mielėmis, 2 mandarinų žievelę ir sultis, druską ir plakite toliau.
- Suberkite persijotus miltus ir užminkyti tešlą.
- Į paruoštą tešlą mažomis porcijomis įmaišykite minkšto sviesto.
- Išminkę tešlą, pastatykite ją į šiltą vietą porai valandų, kad pakiltų.
- Tešlai iškilus, ją labai plonai iškočiokite, visą plotą patepkite sviestu ir pabarstykite įdaru (aguonų įdaras ir razinos).
- Tešlą susukite į vyniotinį, perpjaukite pusiau ir vėl susukite. Įdėkite į popierinę kepimo formą.
- Tada pastatykite ją dar 30 minučių šiltoje vietoje.
- Kepkite 200 ℃ 10 minučių, o po to 180 ℃ dar 35-40 minučių.
- Patiekiant apibarstyti cukraus pudra.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!
Rekomenduojame pasigaminti:
