Mus rasite
Virtiniai su braškių-rikotos įdaru

Receptai

Virtiniai su braškių-rikotos įdaru

Jau nepamenu, kada paskutinį kartą mėgavausi naminiais virtinukais. Bet gražiomis braškėmis apibarstyti turgaus prekystaliai įkvėpė pasigaminti virtinukus namuose. Jei pageidaujate, vietoje braškių galite naudoti bet kokias kitas uogas, tokias kaip avietes, mėlynes ar net serbentus, tačiau rekomenduočiau neapeiti padažo, nes jis tikrai suteikia labai malonų papildomą skonį. Be to, šis padažas žiemą labai dera su keptais obuoliais. Turėkite tai omenyje!

Virtiniai su braškių-rikotos įdaru

Virtiniai su braškių-rikotos įdaru

Karolina Puodžiūtė
Jau nepamenu, kada paskutinį kartą mėgavausi naminiais virtinukais. Bet gražiomis braškėmis apibarstyti turgaus prekystaliai įkvėpė pasigaminti virtinukus namuose.
3.50 | 2 įvertinimai
Reklama
Paruošimo laikas 45 minutes
Gaminimo laikas 5 minutes
Bendras laikas 50 minutes
Kategorija Virtinukai
Porcijos 2 asmenims

Įrankiai

Kočėlas
Puodas
Reklama

Ingredientai:
  

Tešlai

Įdarui

Padažui

Reklama

Paruošimas:
 

Gaminam tešlą

  • Išplakite kiaušinį su žiupsneliu druskos. Miltus persijokite ir įmaišykite į išplaktą kiaušinį. Supilkite vandenį. Minkykite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iki vientisos masės. Jei reikia, galite įpilti šiek tiek daugiau vandens arba miltų; tešla turi būti šiek tiek kieta. Palikite 15 minučių kambario temperatūroje, kad tešla sustingtų.
  • Tuo tarpu pasigaminkite įdarą: uogas nuplaukite ir nukoškite, sutrinkite su cukrumi. Įmaišykite rikotą arba varškę.
  • Pusę tešlos iškočiokite iki maždaug (0,3 cm) storio. Supjaustykite 8 cm apskritimais, naudodami sausainių pjaustyklę arba puodelį.
  • Į kiekvieno tešlos gabalėlio centrą dėkite po nedidelį šaukštelį braškių-rikotos įdaro.
  • Sudrėkinkite kraštus vandeniu, užlenkite ir suspauskite. Pakartokite procedūrą su likusia tešla ir likusiu įdaru.
  • Užvirinkite didelį puodą vandens. Sudėkite norimą kiekį koldūnų ir virkite 3–5 minutes arba tol, kol iškils į paviršių. Išimkite kiaurasamčiu.
  • Padažui sumaišykite grietinę, cukrų ir cinamoną. Supilkite ant šiltų virtinių. Skanaus!!!
    Paruošti virtinukai su braškėmis
Reklama

Pastabos

Jei pageidaujate, vietoje braškių galite naudoti bet kokias kitas uogas, tokias kaip avietes, mėlynes ar net serbentus, tačiau rekomenduočiau neapeiti padažo, nes jis tikrai suteikia labai malonų papildomą skonį.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų