
Receptai
Virtiniai su braškių-rikotos įdaru
Sužinosite: Išskleisti
Jau nepamenu, kada paskutinį kartą mėgavausi naminiais virtinukais. Bet gražiomis braškėmis apibarstyti turgaus prekystaliai įkvėpė pasigaminti virtinukus namuose. Jei pageidaujate, vietoje braškių galite naudoti bet kokias kitas uogas, tokias kaip avietes, mėlynes ar net serbentus, tačiau rekomenduočiau neapeiti padažo, nes jis tikrai suteikia labai malonų papildomą skonį. Be to, šis padažas žiemą labai dera su keptais obuoliais. Turėkite tai omenyje!

Virtiniai su braškių-rikotos įdaru
Ingredientai:
Tešlai
- 250 g Kvietiniai miltai
- 1 vnt. Kiaušiniai
- 240 ml Vanduo šiltas
- Druska žiupsnelis
Įdarui
- 250 g Rikota arba varškės
- 80 g Braškės ½ puodelio
- 2 v.š. Rudasis cukrus
Padažui
- 2 v.š. Grietinė
- 2 v.š. Rudasis cukrus
- 1 a.š. Cinamonas
Paruošimas:
Gaminam tešlą
- Išplakite kiaušinį su žiupsneliu druskos. Miltus persijokite ir įmaišykite į išplaktą kiaušinį. Supilkite vandenį. Minkykite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iki vientisos masės. Jei reikia, galite įpilti šiek tiek daugiau vandens arba miltų; tešla turi būti šiek tiek kieta. Palikite 15 minučių kambario temperatūroje, kad tešla sustingtų.
- Tuo tarpu pasigaminkite įdarą: uogas nuplaukite ir nukoškite, sutrinkite su cukrumi. Įmaišykite rikotą arba varškę.
- Pusę tešlos iškočiokite iki maždaug (0,3 cm) storio. Supjaustykite 8 cm apskritimais, naudodami sausainių pjaustyklę arba puodelį.
- Į kiekvieno tešlos gabalėlio centrą dėkite po nedidelį šaukštelį braškių-rikotos įdaro.
- Sudrėkinkite kraštus vandeniu, užlenkite ir suspauskite. Pakartokite procedūrą su likusia tešla ir likusiu įdaru.
- Užvirinkite didelį puodą vandens. Sudėkite norimą kiekį koldūnų ir virkite 3–5 minutes arba tol, kol iškils į paviršių. Išimkite kiaurasamčiu.
- Padažui sumaišykite grietinę, cukrų ir cinamoną. Supilkite ant šiltų virtinių. Skanaus!!!