Receptai
Vištiena su česnako, parmezano ir citrinos marinatu
Publikuota:
Vištiena su česnako ir citrinos marinatu - lengvai vakarienei
Artėjant vasarai norisi lengvų ir greitai pagaminamų patiekalų, tai ta proga siūlau jums išbandyti lengvą vakarienės idėją, kuri tikrai patiks visiems šeimos nariams! Svarbiausias dalykas, gaminant marinatą, dalį jo pasilikti patiekimui! Vištieną patiekti galite su grikiais, ryžiais, keptomis bulvėmis ar salotomis - kaip padariau aš. Vištieną kepiau karšto oro grūzdintuvėje. Ji mano šeimoje naudojama labai dažnai, yoač kepant bulves ar gaminant greitą vakarienę šeimai.
Įrankiai
Gruzdintuvė arba Orkaitė
Reklama
Ingredientai:
Marinatui:
- 1 a.š. Malta paprika
- 1 a.š. Rūkyta paprika - jei neturite užteks ir paprikos miltelių
- ½ a.š. Raudonėlis - džiovintas
- 2 skiltelės Česnakai
- ½ vnt. Citrina
- 50 g Parmezanas
- 50 ml Alyvuogių aliejus
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Čili pipiras - jei mėgstate aštriau
Paruošimas:
- Pirmiausia per pus perpjaukite vištienos krūtinėlės.
- Pasiruoškite marinatą, sumaišykite visus ingredientus kartu. Sūrį sutarkuokite smulkiai, česnako skilteles išspauskite arba sutarkuokite. Įtarkuokite šiektiek citrinos žievelės, įspauskite citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite. Dalį marinato PRIVALOMA pasilikti patiekimui.
- Pusė marinato supilkite ant vištienos. Palikite ją pasimarinuoti bent valandai. Kol marinuojasi, galite nuspresti su kuo patieksite, ar tai bus salotos ar Lietuviška klasika - bulvės.
- Aš vištieną kepiau karšto oro grūzdintuvėje apie 15min and 200℃ temperatūros. Galite kepti orkaitėje, bet manau reikės pakepti bent 20 minučių. Prieš patiekdami apipilkite marinatu. Skanaus!
Reklama
Pastabos
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Receptų kategorijos
Apkepai
Makaronai
Sriubos
Salotos
Daržovių patiekalai
Bulvių patiekalai
Grybų patiekalai
Mėsos patiekalai
Vištienos patiekalai
Žuvies patiekalai
Užkandžiai
Sumuštiniai
Pyragai
Sausainiai
Bandelės
Blynai