
Receptai
Vištiena su šparagais
Publikuota:
Prieš verdant šparagus, juos reikės paruošti. Pirmiausiai reikės nulaužti kotų galus – jie gali būti kieti ir nemalonūs valgyti. Paimkite šparagą ir lenkite – kotas pats tinkamoj vietoj nuluš. Tada bulviu skutikliu nuskuskite žievelę. Šparagų ilgai šiltai nelaikykite – jie praras gražią žalią spalvą.
Jei šparagų iš karto nepatieksite, išvirusius sumeskite į šaltą vandenį su ledukais, atvėsinkite ir laikykite šaldytuve. Prieš patiekiant įmeskite pusei minutės į verdantį vandenį, kad šparagai sušiltų.

Vištienos su šparagais receptas
Užpilo gausis daugiau nei reikia patiekalui, galite jį užpilti ant salotų, pomidorų, agurkų ar žuvies.
Reklama
Ingredientai:
- 4 vnt. Vištienos krūtinėlė
- Smidrai
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Augalinis aliejus - kepimui
Citrinos ir čiobrelių užpilui:
- 1 a.š. Garstyčios
- Citrinos žievelė - 1 citrinos
- 1 v.š. Čiobrelis - smulkintas
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- 100 ml Alyvuogių aliejus
- 1 skiltelė Česnakai
Paruošimas:
- Paruoškite užpilą: į dubenį sudėkite visus užpilo ingredientus išskyrus aliejų ir sumaišykite. Maišydami po truputi supilkite aliejų.
- Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Pabarstykite vištieną druska bei pipirais ir kepkite keptuvėj 5-7 minutes ant kiekvienos pusės, arba kol krūtinėlės iškeps.
- Iškimkite iš keptuvės ir laikykite šiltai, kol išvirsite šparagus.
- Užvirkite puodą pasūdyto vandens.
- Nulaužkite kotų galus ir šparagus nuskuskite. Sumeskite šparagus į verdantį vandenį ir virkite maždaug 3 minutes.
- Sudėkite vištos krūtinėlę bei šparagus į lėkštę, užpilkite užpilu ir patiekite.
Reklama

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
