
Receptai
Vištienos krūtinėlė kepta keptuvėje
Sužinosite: Išskleisti
Vištienos krūtinėlės, keptos iki traškumo, marinuotos su žolelėmis, užkariaus bet ką. Aktyvus gaminimo laikas yra beveik minimalus, o tai yra gera žinia. Salotos, padažas ir mėsa – viskas persmelkta subtiliomis skonių ir aromatų natomis, kurios nekelia abejonių dėl šio patiekalo kilmės šalies – visuotinai pripažintos maisto gurmanų tėvynės Italijos.

Vištienos krūtinėlė kepta keptuvėje su pomidorų ir alyvuogių padažu
Įrankiai
Ingredientai:
Vištienai
- 4 vnt. Vištienos krūtinėlė pusės be kaulų (po 250 g)
- ½ a.š. Alyvuogių aliejus plius papildomai kepimui
- 2 v.š. Petražolės smulkiai pjaustytų
- 2 v.š. Svogūnai smulkiai kapotų
- 1 skiltelė Česnakai smulkiai kapotų
Padažui
- 1 stiklinė Pomidorai vyšniniai, supjaustytų per pusę
- 2 a.š. Bazilikas smulkiai pjaustytas
- 1 skiltelė Česnakai smulkiai kapotų
- ½ stiklinė Alyvuogės be kauliukų, stambiai supjaustytos
- 1½ v.š. Svogūnai smulkiai kapotų
- ¼ stiklinė Vyno actas Šerio
- ½ stiklinė Vištienos sultinys
- 1 v.š. Garstyčios
Salotoms
- 1 stiklinė Rukola
- 1 stiklinė Salotų lapai frisée
- 1 stiklinė Salotų lapai radicchio (apie 1/4 galvos), plonai supjaustytos
- 1½ a.š. Balzaminis actas
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
- ½ stiklinė Sūris tarkuotas Pecorino Romano
- Bazilikas pagal skonį
- Petražolės pagal skonį
Paruošimas:
Vištiena
- Mėsos plaktuku išmuškite apvyniotas plėvele vištienos krūtinėlės puses iki 6 mm storio. Įdėkite vištieną į užsegamą maišelį arba kepimo formą (23 cm * 33 cm). Įpilkite alyvuogių aliejaus, įdėkite petražolių, svogūno ir česnako; Į vištieną įberkite druskos, pipirų ir maišelyje ar kepimo formoje viską išmaišykite, kol vištiena visiškai pasidengs marinatu.
- Palikite mėsą marinuotis kambario temperatūroje 30 minučių. Žnyplėmis išimkite vištieną iš marinato ir leiskite aliejui nuvarvėti. Marinatą išpilkite.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 v.š. alyvuogių aliejaus. Vištienos krūtinėles dėkite į keptuvę po 2 gabalėlius. Įsitikinkite, kad tarp jų būtų pakankamai vietos (neperpildykite keptuvės, nes negausite gražios traškios plutelės). Kepkite iki šviesiai auksinės rudos spalvos iš vienos pusės, 3-4 minutes.
- Apverskite ir kepkite dar 3-4 minutes, kol vištiena iškeps. Perkelkite vištieną į serviravimo lėkštę ir uždenkite folija, kad būtų šilta. Likusias dvi krūtinėlės iškepkite, jei reikia, įpilkite dar 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejus. Keptuvė reikalinga paruošti padažui.
Padažas
- Nedideliame dubenyje sumaišykite pomidorus, baziliką ir česnaką; pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Į keptuvę sudėkite alyvuoges ir svogūnus. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, maždaug 3 minutes.
- Supilkite actą ir ruoškite, nugramdydami nuo keptuvės lipnius gabalėlius. Supilkite vištienos sultinį ir susidariusias sultis nuo keptos vištienos. Virkite, kol skysčio tūris sumažės per pusę. Sudėkite garstyčias, suberkite pomidorus ir maišydami virkite, kol išgaruos, apie 1 minutę; pagal poreikį įberkite druskos ir pipirų.
- Padažą užpilkite ant vištienos, pabarstykite smulkintomis žolelėmis (jei naudojate) ir patiekite iš karto su salotomis.
Salotos
- Sudėkite rukolą, frisée ir radicchio į salotų dubenį ir išmaišykite. Apšlakstykite žalumynus actu ir išmaišykite; supilkite alyvuogių aliejų ir vėl išmaišykite. Suberkite sūrį, pagardinkite druska, pipirais ir vėl išmaišykite.