Receptai su alyvuogėmis
Tai Viduržemio jūros kaulavaisiai. Neapdorotos alyvuogės nėra valgomos, dėl kartaus skonio, tačiau alyvuoges keletą kartų atmirkant vandenyje, dingsta kartus jų skonis. Tikrosios pilnai subrendusios alyvuogės yra juodai melsvos spalvos, o nesubrendusios – žalios spalvos. Tačiau prekyboje neretai pasitaiko žaliųjų alyvuogių, kurios nudažytos geležies gliukonatu, pardavinėjamos kaip juodosios. 90 visų surenkamų alyvuogių yra panaudojama aliejaus spaudimui. Tradiciškai žaliosios alyvuogės valgomos įdarytos paprika arba migdolais, o taip pat marinuotos, be jokių įdarų.
Sluoksniuotų tuno salotų receptas
2024-03-26Šis sluoksniuotis - kažkas magiško! Seniai taip skaniai valgiau ! Tas derinio balansas čia tobulas!
Šiupininės sriubos receptas su dešrelėmis
2024-03-12Mano šildanti šiupininė sriuba yra visiškas jaukumas lėkštėje, puikus pikantiškas eleksyras vėsiam vakarui. Šis sočios sriubos...
Vištienos krūtinėlė kepta keptuvėje su pomidorų ir alyvuogių padažu
2023-10-25Vištienos krūtinėlė yra puikus ingredientas. Galite nusipirkti bet kuriame prekybos centre, ji yra nebrangi, sveika ir...