Mus rasite
Paruoštos gaivios bulvių salotos su ridikėliais

Receptai

Gaivios bulvių salotos su ridikėliais – puikus užkandis ar garnyras

Kuo šios salotos geros?

  • Sotumas ir energija – bulvės yra geras angliavandenių šaltinis.
  • Vitaminai ir mineralai – ridikėliai ir žalumynai suteikia organizmui reikalingų vitaminų C, K ir antioksidantų.
  • Sveikos riebalų rūgštys – alyvuogių aliejus naudingas širdžiai ir kraujagyslėms.
  • Baltymų šaltinis – feta suteikia baltymų ir kalcio.
  • Mažai kalorijų – salotos nėra sunkios, todėl puikiai tinka lengvai vakarienei.
Paruoštos gaivios bulvių salotos su ridikėliais

Gaivios bulvių salotos su ridikėliais

Karolina Puodžiūtė
Šios salotos su keptomis jaunomis bulvėmis, traškiais ridikėliais, feta ir žalumynais – lengvas, tačiau sotus patiekalas. Puikiai tiks tiek kaip užkandis, tiek kaip garnyras prie mėsos ar žuvies. Recepto video žiūrėkite žemiau.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 10 minutes
Virimo laikas 25 minutes
Bendras laikas 35 minutes
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Pienas

Ingredientai
  

Paruošimas
 

Paruoškite orkaitę:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 210 °C.

Supjaustykite daržoves:

  • Jaunas bulves supjaustykite plonais griežinėliais, o ridikėlius – stambesniais gabalėliais.

Kepkite daržoves:

  • Daržoves sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite apie 20–25 minutes, kol bulvės ir ridikėliai taps minkšti ir apskrus.

Sumaišykite ingredientus:

  • Atvėsusias daržoves sudėkite į didelį dubenį. Įdėkite smulkintą fetos sūrį, alyvuoges, kapotą čili pipirą, svogūnus ir krapus.

Paskaninkite:

  • Pagal skonį pagardinkite papildomu alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.

Video

YouTube player

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti paprastas bulves vietoje jaunų? Taip, tačiau jas reikės ilgiau kepti arba iš anksto šiek tiek apvirti.
  2. Ar galima atsisakyti čili pipiro? Žinoma, jei nemėgstate aštrumo, galite jo nenaudoti.
  3. Kuo galima pakeisti fetą? Galite naudoti ožkos sūrį arba net varškės sūrį.
  4. Ar šios salotos tinka vegetarams? Taip, šis receptas puikiai tiks vegetarams.
  5. Kiek laiko galima laikyti šias salotas? Salotas geriausia valgyti iškart. Jei reikia, galite laikyti šaldytuve iki 12 valandų, tačiau jos gali prarasti šviežumą.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Taip pat pasigaminkite:

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų