Mus rasite
Paruoštos burokėlių, paprikos ir fetos salotos

Receptai

Burokėlių, paprikos ir fetos salotos – sveikos ir spalvingos

Kuo šis receptas geras?

  • Maistingos medžiagos – burokėliai turtingi geležimi ir antioksidantais.
  • Baltymai ir kalcis – fetos sūris suteikia sotumo ir stiprina kaulus.
  • Vitaminų šaltinis – paprika ir granatų sėklos gausios vitamino C.
  • Lengvai virškinama – rukola skatina virškinimą.
  • Subalansuotas skonis – saldūs granatai, sūri feta ir rūgštus užpilas sukuria harmoningą derinį.
Paruoštos burokėlių, paprikos ir fetos salotos

Burokėlių, paprikos ir fetos salotos

Karolina Puodžiūtė
Šios salotos su keptomis daržovėmis, fetos sūriu ir granatų sėklomis yra gaivios, maistingos ir spalvingos. Jos puikiai tiks kaip lengvas patiekalas arba garnyras. Recepto video žiūrėkite žemiau.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 10 minutes
Virimo laikas 30 minutes
Bendras laikas 40 minutes

Ingredientai
  

Padažui:

Paruošimas
 

Paruoškite daržoves:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Burokėlius ir paprikas supjaustykite kubeliais. Sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir išmaišykite. Kepkite apie 15–20 minučių, kol daržovės suminkštės ir lengvai apskrus.

Paruoškite padažą:

  • Sumaišykite alyvuogių aliejų su granatų sirupu arba balzaminiu actu. Pagardinkite druska ir pipirais.

Sumaišykite salotas:

  • Į dubenį sudėkite keptas daržoves, smulkintą fetos sūrį, granatų sėklas ir rukolą. Užpilkite paruoštu padažu ir atsargiai išmaišykite.

Patiekite:

  • Salotos puikiai tinka tiek šiltos, tiek atvėsintos.

Video

YouTube player

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galiu naudoti virtus burokėlius vietoje keptų? Taip, tačiau kepti burokėliai suteikia sodresnį skonį ir geresnę tekstūrą.
  2. Kuo galima pakeisti granatų sirupą? Balzaminis actas arba medaus ir citrinos sulčių mišinys tiks puikiai.
  3. Ar tinka kiti žalumynai vietoje rukolos? Taip, galite naudoti špinatus ar gražgarstes.
  4. Kaip laikyti salotas? Salotas geriausia suvalgyti iškart. Jei reikia, laikykite šaldytuve iki 12 valandų, tačiau rukola gali prarasti traškumą.
  5. Ar galima pridėti papildomų ingredientų? Žinoma! Puikiai tiktų graikiniai riešutai ar moliūgų sėklos dėl papildomo traškumo.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Pasigaminkite:

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų