
Receptai
Vištienos šlaunelės grybų ir grietinėlės padaže
Sužinosite: Išskleisti
Orkaitėje troškinta vištiena su grybais ir spirgučiais.

Vištienos šlaunelės grybų ir grietinėlės padaže
Ingredientai:
- 8 vnt. Vištienos šlaunelės
- 1 vnt. Svogūnai
- 200 g Šoninė spirgučiams
- 200 g Grybai (tiks bet kokie – pievagrybiai, šilbaravykiai, baravykai, voveraitės ir pan.)
- 600 ml Grybų sultinys
- 200 ml Grietinėlė riebi
- Augalinis aliejus kepimui
- Druska pagal skonį
- Juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas:
- Ant vidutinės – aukštos ugnies įkaitinkite puodą ar gilią keptuvę ir įpilkite truputį aliejaus.
- Sudėkite šlauneles ir apkepkite. Kai apskrus viena pusė, apverskite ir apkepkite kitą.
- Apkepintas šlauneles išimkite iš puodo ir nupilkite riebalus, kurie išsiskyrė bekepant.
- Į tą patį puodą įpilkite truputį aliejaus, sudėkite susmulkintą svogūną ir šoninę. Kepkite apie 3-5 minutes, arba kol šoninė apkeps, o svogūnai suminkštės.
- Sudėkite supjaustytus grybus ir kepkite dar porą minučių.
- Sudėkite apkeptas vištienos šlauneles, supilkite grybų sultinį ir grietinėlę.
- Uždenkite ir troškinkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.