Receptai
Vyniotinis su aguonomis
Publikuota:
Aguonų vyniotiniais garsėja lietuviška virtuvė. Šviežias, ką tik iškeptas mielinis vyniotinis su gardžiu glajumi tiks prie kavos ar arbatos, jis papuoš stalą ir švenčių proga.
Vyniotinis su aguonomis
Būkite pasiruošę, kad miltų gali prireikti daugiau ar mažiau nei nurodyta recepte. Orientuotis reikia ne į miltų kiekį, o į norimą tešlos konsistenciją.
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
Tešlai
- 500 g Kvietiniai miltai
- 30 g Šviežios mielės
- ¼ l Pienas
- 60 g Sviestas
- 60 g Cukrus
- 2 vnt. Kiaušiniai
- Druska - pagal skonį
Paruošimas:
- Iš tešlai skirtų produktų suminkyti mielinę tešlą ir palikti, kad pakiltų.
- Aguonas suberti į 2/3 pieno, užvirinti ir palikti 10 minučių, kad išbrinktų.
- Likusį pieną sumaišyti su krakmolu, tryniu, cukrumi ir sviestu, po to su aguonomis. Užvirinti ir atvėsinti.
- Iš tešlos iškočioti 30×40 cm lakštą ir aptepti šilta aguonų mase, lakšto kraštus susukti į vidų ir suformuoti vyniotinį.
- Pyragą palikti kilti.
- Kepti įkaitintoje 220°C, po to 200°C orkaitėje.
- Marmeladą užvirinti su romu, perkošti.
Reklama
Pastabos
Iškeptą pyragą aptepti šiuo glajumi, apibarstyti miltiniu cukrumi ir migdolais.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!