Mus rasite
Vyniotinis su aguonomis
Vyniotinio su aguonomis receptas

Receptai

Vyniotinis su aguonomis

Aguonų vyniotiniais garsėja lietuviška virtuvė. Šviežias, ką tik iškeptas mielinis vyniotinis su gardžiu glajumi tiks prie kavos ar arbatos, jis papuoš stalą ir švenčių proga.

Vyniotinis su aguonomis

Vyniotinis su aguonomis

Karolina Puodžiūtė
Būkite pasiruošę, kad miltų gali prireikti daugiau ar mažiau nei nurodyta recepte. Orientuotis reikia ne į miltų kiekį, o į norimą tešlos konsistenciją.
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 40 minutes
Gaminimo laikas 50 minutes
Bendras laikas 1 hour 30 minutes
Porcijos 4 asmenims

Įrankiai

Kočėlas
Reklama

Ingredientai:
  

Tešlai

Įdarui

Paruošimas:
 

  • Iš tešlai skirtų produktų suminkyti mielinę tešlą ir palikti, kad pakiltų.
  • Aguonas suberti į 2/3 pieno, užvirinti ir palikti 10 minučių, kad išbrinktų.
  • Likusį pieną sumaišyti su krakmolu, tryniu, cukrumi ir sviestu, po to su aguonomis. Užvirinti ir atvėsinti.
  • Iš tešlos iškočioti 30×40 cm lakštą ir aptepti šilta aguonų mase, lakšto kraštus susukti į vidų ir suformuoti vyniotinį.
  • Pyragą palikti kilti.
  • Kepti įkaitintoje 220°C, po to 200°C orkaitėje.
  • Marmeladą užvirinti su romu, perkošti.
Reklama

Pastabos

Iškeptą pyragą aptepti šiuo glajumi, apibarstyti miltiniu cukrumi ir migdolais.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų