Go Back
+ servings
Šaltibarščiai su dešra

Šaltibarščiai su dešra

Karolina Puodžiūtė
Šalta burokėlių sriuba, arba šaltieji barščiai, arba lietuviški šaltibarščiai – daugelio tautų nacionalinis patiekalas ir kiekvienas turi savo receptą! Šiandien kuriame savo pritaikytą receptą. Šis receptas labai paprastas o skonis nuostabus. Be šaltibarščių karštyje neapsieisite.
4 | 1 įvertinimas
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Papildomas laikas15 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Servings 6 asmenims

Equipment

Tarka

Ingredients
  

Instructions
 

  • Nuplaukite ir išvirkite burokėlius, kol suminkštės (į vandenį įberkite druskos, pipirų, lauro lapų, 3 skilteles česnako). Toliau išimame visus prieskonius, burokėlius nulupame ir sutarkuojame, o burokėlių nuovirą atvėsiname.
  • Atskirai išvirkite bulves ir kiaušinius. Atvėsinkite.
  • Susmulkinkite bulves, ridikėlius, kiaušinius, dešrą, agurkus, krapus, žalius svogūnus, o nuvalytus burokėlius sutarkuokite stambia tarka.
  • Viską sudedame į puodą: dešrą, daržoves, žoleles, kiaušinius, tada pilame burokėlių sultinį ir kefyrą. Druska ir pipirai pagal skonį.
  • Tiekite atvėsintus.
    Šaltibarščiai su dešra
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: