Šaltibarščių su dešra receptas @family_cook_minsk


Receptai
Šaltibarščiai su dešra
Publikuota:

Šaltibarščiai su dešra
Šalta burokėlių sriuba, arba šaltieji barščiai, arba lietuviški šaltibarščiai – daugelio tautų nacionalinis patiekalas ir kiekvienas turi savo receptą! Šiandien kuriame savo pritaikytą receptą. Šis receptas labai paprastas o skonis nuostabus. Be šaltibarščių karštyje neapsieisite.
Reklama
Ingredientai:
- 500 g Virta dešra
- 3 vnt. Burokėliai
- 250 g Ridikėliai
- 4 vnt. Kiaušiniai
- 4 vnt. Bulvės
- 5 vnt. Agurkai - trumpavaisiai
- 1 ryšulėlis Krapai
- 1 ryšulėlis Žalieji svogūnai - laiškai
- 3 skiltelės Česnakai
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Kefyras - pagal mėgstama tirštumą
Paruošimas:
- Nuplaukite ir išvirkite burokėlius, kol suminkštės (į vandenį įberkite druskos, pipirų, lauro lapų, 3 skilteles česnako). Toliau išimame visus prieskonius, burokėlius nulupame ir sutarkuojame, o burokėlių nuovirą atvėsiname.
- Atskirai išvirkite bulves ir kiaušinius. Atvėsinkite.
- Susmulkinkite bulves, ridikėlius, kiaušinius, dešrą, agurkus, krapus, žalius svogūnus, o nuvalytus burokėlius sutarkuokite stambia tarka.
- Viską sudedame į puodą: dešrą, daržoves, žoleles, kiaušinius, tada pilame burokėlių sultinį ir kefyrą. Druska ir pipirai pagal skonį.
- Tiekite atvėsintus.
Reklama

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
