Arba gimtadienis su Katie Melua ir ką daryti kai neturi gimtadienio torto. Šiemet kaip niekada ankščiau, pamiršau savo gimtadienį. Rimtai! Šiaip aš jo švest nemėgstu, geriau jau kitų nugyventus metus skaičiuoti, nei savuosius. Bet yra kaip yra, pratempėm tą dieną ir gyvenam toliau.

Zacherio torto receptas
Na, o dabar apie tortą. Paprastai tokių pyragų aš tortais nevadinu. Bet neturint gimtadienio torto, pasislėpiau už pavadinimo “Zacherio tortas”. Jei jau taip vadinasi, tebūnie tortas… o svarbiausia, kolegoms “praėjo” kaip už tortą. Pavyko puikiai, labai skanus, sodriai šokoladinis pyragas.
Equipment
Ingredients
Pyragui reikės:
- 100 g Kvietiniai miltai
- 150 g Juodas šokoladas
- 100 g Sviestas
- 100 g Cukrus
- 5 vnt. Kiaušiniai
- ½ a.š. Kepimo milteliai - (nors recepte nebuvo, bet pabijojau, kad neiškils, todėl įdėjau)
- 250 g Abrikosų džemas - (naudojau naminį svarainių-abrikosų džemą)
Glajui:
- 120 g Juodas šokoladas
- 80 ml Kava - stipri
- Vanilės ekstraktas
- 300 g Cukraus pudra - (dėjau gal 200g)
Instructions
- Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Po vieną mušti kiaušinio trynius, nuolat gerai išplakant.
- Šokoladą ištirpinti ir supilti į tešlą.
- Sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
- Baltymus išplakti iki purumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
- Kepti 190 laipsnių orkaitėje kol įsmeigtas pagaliukas lieka sausas.
- Iškeptą pyragą perpjauti skersai ir aptepti džemu.
- Glajui puodelyje ištirpinti sviestą, šokoladą, supilti kavą ir vaniliną. Suberti cukraus pudrą ir mašyti kol glajus taps vientisas.
- Glajumi aptepti visą pyragą. Leisti atvėsti.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!