Receptai
Žalieji barščiai su rūgštynėmis ir kiaušiniu
Publikuota:
Žalieji barščiai su rūgštynėmis ir kiaušiniu
Išskirtinai skanus ir sveikas patiekalas. Anksčiau tai vadindavome žaliais barščiais, bet iš tikrųjų tai rūgštynių sriuba. Kartais gaminu žiemą, jei galiu nusipirkti rūgštynių, bet vasarą tai jau tampa ritualas.
Reklama
Ingredientai:
3 litrams vandens
- Jautiena - sultiniui
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 vnt. Morkos
- 4 vnt. Bulvės
- 4 vnt. Kiaušiniai
- 300 g Rūgštynės
- 1 pundelis Krapai
- 1 pundelis Petražolės
- 2 vnt. Lauro lapas
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- 5 v.š. Augalinis aliejus - kepimui
Paruošimas:
- Mėsą nuplaukite ir užpilkite šaltu vandeniu. Užvirus nuimkite putas, virkite apie 1,5 val. (mėsą ant kaulo išvirti užtrunka ilgiau, 2-2,5 val.).
- Kol ruošiamas sultinys, kietai išvirkite kiaušinius.
- Pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir morkas augaliniame aliejuje, kol gražiai apskrus.
- Kai tik mėsa bus paruošta, išimkite iš sultinio ir supjaustykite porcijomis.
- Į sultinį suberkite kubeliais pjaustytas bulves, lauro lapus, druską ir maltus pipirus. Virkite apie 15 minučių.
- Suberkite susmulkintą mėsą, kiaušinius (juos galima sutarkuoti), rūgštynes, žalumynus ir pakepintas daržoves. Viską pavirkite 5 minutes ir viskas!
- Patiekiame su grietine! Sriuba bus skanesnė, jei ją pasūdysite pradėjus virti bulvėms!
Reklama
Pastabos
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!