Mus rasite
Kepta žuvis tešloje su baltuoju vynu
Kepta žuvis tešloje su baltuoju vynu

Receptai

Žuvis tešloje su baltuoju vynu

  • Lengvas ir rafinuotas skonis. Baltasis vynas suteikia subtilaus aromato, kuris išryškina žuvies skonį.
  • Maistingas pasirinkimas. Žuvis yra puikus baltymų ir sveikųjų riebalų šaltinis.
  • Tinka įvairioms progoms. Patiekalas atrodo elegantiškai, nors gaminimas yra paprastas.
  • Greitai paruošiamas. Gaminimas užtrunka tik apie pusvalandį.
  • Sveikesnis pasirinkimas. Minimalus aliejaus naudojimas užtikrina mažesnį kalorijų kiekį.
Kepta žuvis tešloje su baltuoju vynu

Žuvis tešloje su baltuoju vynu

Karolina Puodžiūtė
Šis receptas – tai elegantiškas būdas pagaminti žuvį, suteikiant jai švelnų skonį ir aromatingą akcentą, kurį suteikia baltasis vynas. Ši žuvis puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventinei vakarienei.
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Bendras laikas 35 minutes
Porcijos 6 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Supjaustykite žuvies filė nedideliais gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Kiaušinius išplakite su druska, baltuoju vynu ir 1 šaukštu aliejaus. Įmaišykite miltus, kol tešla taps vientisa be gumulėlių. Palikite tešlą 15–20 minučių kambario temperatūroje, kad skoniai susijungtų.
  • Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Kiekvieną žuvies gabalėlį panardinkite į tešlą, tada kepkite ant vidutinės ugnies po 3–5 minutes iš kiekvienos pusės, kol plutelė taps auksinės spalvos.
  • Iškeptą žuvį padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių. Patiekite su šviežiomis salotomis arba keptomis daržovėmis.
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Kokį vyną naudoti? Rekomenduojama naudoti sausą baltąjį vyną.
  2. Ar alkoholis išgaruoja kepimo metu? Taip, didžioji dalis alkoholio išgaruoja, palikdamas tik skonį.
  3. Ar galima naudoti šaldytą žuvį? Taip, tačiau prieš gaminant žuvį būtina visiškai atšildyti ir nusausinti.
  4. Ar galima kepti orkaitėje? Taip, tačiau žuvis nebus tokia traški. Kepkite 200 °C temperatūroje apie 15–20 minučių.
  5. Ar galima vietoj miltų naudoti kitą ingredientą? Miltus galite pakeisti kukurūzų krakmolu arba kvietiniais miltais be gliuteno.

Maistingumas

Kalorijos: 230kcalAngliavandeniai: 12gBaltymai: 22gRiebalai: 10g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų