Mus rasite
Kepta žuvis tešloje su krakmolu
Kepta žuvis tešloje su krakmolu

Receptai

Žuvis tešloje su krakmolu ir kiaušinių baltymais

  • Lengva ir puri tekstūra. Kiaušinių baltymai sukuria švelnų ir traškų tešlos sluoksnį.
  • Subalansuota mityba. Žuvis – puikus baltymų ir sveikųjų riebalų šaltinis.
  • Mažiau kalorijų. Krakmolas užtikrina lengvesnį patiekalo variantą nei tradiciniai miltai.
  • Paprastas gaminimas. Užtruksite tik apie pusvalandį.
  • Lankstumas. Galima naudoti įvairių rūšių žuvį.
Kepta žuvis tešloje su krakmolu

Žuvis tešloje su krakmolu ir kiaušinių baltymais

Karolina Puodžiūtė
Šis receptas – puikus pasirinkimas, kai norite lengvo, traškaus žuvies patiekalo, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Kiaušinių baltymai suteikia tešlai purumo, o krakmolas – subtilų traškumą.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Bendras laikas 30 minutes
Porcijos 2 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Supjaustykite žuvies filė mažais gabalėliais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Įmaišykite miltus ir krakmolą, kad susidarytų vientisa tešla.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Žuvies gabalėlius merkite į tešlą ir kepkite po 3–5 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
  • Išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių. Patiekite su mėgstamais garnyrais.
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitų rūšių krakmolą? Taip, bulvių krakmolas puikiai tiks kaip alternatyva.
  2. Kaip išgauti tobulą tešlos konsistenciją? Įmaišykite miltus ir krakmolą palaipsniui, kad išvengtumėte gumulėlių.
  3. Ar galima kepti orkaitėje? Taip, kepkite 200 °C temperatūroje apie 15–20 minučių, kol žuvis taps traški.
  4. Kokius garnyrus pasirinkti? Puikiai tiks šviežios salotos, keptos daržovės ar ryžiai.
  5. Kokia žuvis geriausia šiam receptui? Tinka lydeka, menkė, lašiša arba bet kuri balta žuvis be kaulų.

Maistingumas

Kalorijos: 245kcalAngliavandeniai: 8gBaltymai: 22gRiebalai: 13g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų