Mus rasite
Keptas žuvis tešloje su sūriu
Keptas žuvis tešloje su sūriu

Receptai

Žuvis tešloje su sūriu

  • Baltymų gausa. Žuvies ir sūrio derinys užtikrina aukštos kokybės baltymų šaltinį.
  • Skanu ir maistinga. Kepant tešloje, žuvies minkštumas išlieka, o prieskoniai ir sūris prideda intensyvaus skonio.
  • Tinka visai šeimai. Švelnus skonis patiks net vaikams.
  • Greitai paruošiama. Patiekalas paruošiamas vos per 30 minučių.
  • Universalu. Galima naudoti įvairių rūšių sūrį ar žuvį pagal skonį.
Keptas žuvis tešloje su sūriu

Žuvis tešloje su sūriu

Karolina Puodžiūtė
Jei ieškote būdo, kaip paprastą žuvį paversti ypatingu patiekalu, šis receptas kaip tik Jums. Tešla su sūriu suteikia žuviai kreminį skonį ir traškią plutelę, o paruošimas užtruks vos pusvalandį.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Bendras laikas 30 minutes
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Supjaustykite žuvį nedideliais gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Kiaušinius lengvai išplakite su trupučiu druskos. Įmaišykite smulkiai tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kiekvieną žuvies gabalėlį apvoliokite miltuose, tada pamerkite į sūrio tešlą. Kepkite ant vidutinės ugnies 3–5 minutes iš abiejų pusių, kol plutelė taps auksinė.
  • Žuvį išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Patiekite su šviežiomis daržovėmis ar bulvių koše.
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Kokį sūrį geriausia naudoti? Tinka bet koks kietasis sūris, kuris gerai tirpsta, pvz., „Džiugas“ ar „Gouda“.
  2. Ar galima naudoti šaldytą žuvį? Taip, tačiau prieš gaminant būtinai atšildykite ir nusausinkite.
  3. Ar galima kepti orkaitėje? Galima, tačiau žuvis neturės tokios traškios plutelės. Kepkite 200 °C temperatūroje apie 15–20 minučių.
  4. Kokia žuvis tinka? Galite naudoti bet kokią baltąją žuvį, pvz., menkę ar ešerį.
  5. Ar galima vietoj miltų naudoti kitą ingredientą? Miltus galima pakeisti kukurūzų krakmolu ar duonos trupiniais.

Maistingumas

Kalorijos: 290kcalAngliavandeniai: 6gBaltymai: 24gRiebalai: 18g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų