Mus rasite
Kepta žuvis tešloje su svogūnais
Kepta žuvis tešloje su svogūnais

Receptai

Žuvis tešloje su svogūnais ir česnakais

  • Aromatingas skonis. Česnakai ir svogūnai suteikia išskirtinį kvapą ir skonį.
  • Jogurto švelnumas. Jogurtas užtikrina minkštą ir drėgną tekstūrą.
  • Greitai paruošiama. Per mažiau nei valandą galėsite mėgautis gardžiu patiekalu.
  • Sveikesnė alternatyva. Šis receptas naudoja jogurtą, o ne grietinę ar kitus riebius pieno produktus.
  • Prieinama visiems. Patiekalui nereikia daug sudėtingų ingredientų.
Kepta žuvis tešloje su svogūnais

Žuvis tešloje su svogūnais ir česnakais

Karolina Puodžiūtė
Šis receptas – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta aromatingą ir minkštą žuvį. Svogūnų, česnakų ir jogurto derinys suteikia tešlai ypatingą skonį, o kepta žuvis tampa sultinga ir skani.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Bendras laikas 35 minutes
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Žuvies filė supjaustykite mažais gabalėliais. Pabarstykite druska ir pipirais.
  • Svogūną ir česnaką sutrinkite trintuvu kartu su jogurtu. Perpilkite masę į dubenį ir išplakite su kiaušiniu, druska bei pipirais. Suberkite miltus ir išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
  • Sudėkite žuvies gabalėlius į tešlą ir palikite šaldytuve 20–30 minučių, kad įsigertų skoniai.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Žuvį traukite iš tešlos ir kepkite 3–5 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
  • Išimkite žuvį ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių. Patiekite su mėgstamais garnyrais ar padažu.
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Kokią žuvį naudoti? Tinka menkė, tilapija, ešerys ar kita balta žuvis.
  2. Ar galima naudoti graikišką jogurtą? Taip, tačiau rinkitės natūralų jogurtą be priedų.
  3. Ką daryti, jei neturiu trintuvo? Svogūną ir česnaką galite smulkiai supjaustyti ar sutarkuoti.
  4. Ar galima žuvį kepti orkaitėje? Taip, kepkite 180 °C temperatūroje apie 20 minučių, kad tešla gražiai apskrustų.
  5. Kokie garnyrai tinka šalia šios žuvies? Puikiai tiks ryžiai, keptos daržovės ar lengvos salotos.

Maistingumas

Kalorijos: 285kcalAngliavandeniai: 18gBaltymai: 20gRiebalai: 14g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų