Mus rasite
Tabletė gėlių tręšimui

Sodas ir daržas

1 tabletė bet kurioms gėlėms, kad lapai būtų šviesūs ir žali

Kad gėlės išliktų žalios ir ryškios, jas reikia maitinti net ir žiemą. Kadangi žiemą augalai patiria didžiausią stresą:

  1. Nuo vasaros augalai išnaudojo visas maisto medžiagas ir dirvoje nieko nebelieka. Dirva išeikvota, jėgos senka, trūksta reikalingų elementų, kad gėlės gražiai atrodytų. Nedaug žmonių persodina augalus rudenį, o juk vasarą gėlės aktyviai dirba ir žydi ir išleidžia visus savo išteklius, kad suteiktų jums gražų žydėjimą. Rudenį gėlės pradeda gelsti, atrodo vangūs, atsiranda įvairi chlorozė, nes trūksta maistinių medžiagų.
  2. Šildymo sezonas augalui grožio neprideda, nes bute pasidaro labai karšta, labai sausa, o optimaliam augalo augimui reikia 20-25 laipsnių šilumos ir ne mažesnės kaip 60 proc. drėgmės Dėl karščio, būtent šildymo sezono metu, drėgmė nukrenta iki 20-30%, o lapai pradeda aktyviai gelsti ir negražiai atrodyti.
  3. Trumpėjant šviesiajam paros laikui, saulė ant palangių praktiškai nekrenta. Augalas, ilgai negavęs šviesos, pradeda temptis, lapai baltuoja, pagelsta, papilkuoja. Ant lapų pradeda atsirasti įvairių dėmių.

Atsižvelgiant į visus nepalankius veiksnius, būtina augalus pritaikyti prie nepalankių gyvenimo sąlygų bute, kad jie mažiau reaguotų į karštį, sausą orą, šviesos trūkumą ir nedažną laistymą.

Pelargonija Fischers Appleblossom žydinti žiemą

Pelargonija Fischers Appleblossom žydinti žiemą

Tai mums padės 1 tabletė 500 mg acetilsalicilo rūgšties.

  1. Tiesiog sutrinkite tabletę į miltelius, paimkite 200 ml stiklinę, užpilkite verdančiu vandeniu ir ištirpinkite acetilsalicilo rūgšties miltelius. Faktas yra tas, kad acetilsalicilo rūgštis gerai ištirpsta tik verdančiame vandenyje.
  2. Tada paimkite 800 ml nusistovėjusio vandens ir įpilkite paruoštą tirpalą iš stiklinės, išmaišykite ir galite laistyti gėles.

Sausą dirvą galite laistyti kartą per 2 savaites. Linkiu jums didelių sodrių ir žalių gėlių.

Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų