
Voveraičių ikrai žiemai
Dažnai ruošiu grybų ikrus žiemai. Neseniai pradėjau galvoti, ar galima iš voveraičių pasigaminti ikrų. Dabar dalinuosi su jumis nuostabiu receptu. Ikrai yra švelnūs, turtingo grybų skonio.
Ingredientai
- 1 kg Voveraitės
- 3 vnt. Pomidorai
- 2 vnt. Svogūnai
- 4 skiltelės Česnakai
- 2 vnt. Lauro lapas
- 2 v.š. Augalinis aliejus
- Druska - pagal skonį
- Prieskoninės žolelės - pagal skonį
Paruošimas
- Česnaką ir svogūną smulkiai supjaustykite ir dėkite į keptuvę, įkaitintą su aliejumi.
- Grybus gerai nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į daržoves, kad pakeptų. Kai grybai iškeps, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
- Grybus su svogūnais ir česnakais sumalkite mėsmalės pagalba, sudėkite į puodą storu dugnu. Įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį, suberkite lauro lapą ir troškinkite ant silpnos ugnies 10 minučių.
- Pomidorus nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir nuimkite odelę. Pomidorus sutrinkite ir sudėkite į grybus. Troškinkite dar 15 minučių.
- Paruoškite stiklainius ir sterilizuokite. Išpilstykite ikrus į stiklainius ir užsukite. Apverskite dangteliais žemyn, apvyniokite juos šiltai ir palikite taip, kol stiklainiai visiškai atvės. Kai atvės, įdėkite į šaldytuvą.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!