Mus rasite
Paruoštas jūros ešerys grietinės padaže
Paruoštas jūros ešerys grietinės padaže

Receptai

Jūros ešerys grietinės padaže su citrina ir krapais

Kuo šis receptas geras?

  1. Subalansuotas skonis: grietinės švelnumas ir citrinos rūgštelė tobulai papildo žuvies skonį.
  2. Sveikas pasirinkimas: jūros ešerys yra liesa, baltymų turtinga žuvis.
  3. Lengva paruošti: minimalūs ingredientai ir paprasta gaminimo eiga.
  4. Maistinga: tinka sveikai mitybai ar lengvai vakarienei.
  5. Estetika: gražiai apskrudusi žuvis puikiai atrodys jūsų lėkštėje.
Jūros ešerys grietinės padaže su citrina ir krapais

Jūros ešerys grietinės padaže su citrina ir krapais

Karolina Puodžiūtė
Šis receptas – puikus būdas atrasti paprastą, bet nepaprastai skanų būdą paruošti žuvį. Jūros ešerys, apgaubtas grietinės padažu, citrinos gaivumu ir krapų aromatu, tampa ne tik aromatingu, bet ir labai sultingu patiekalu. Tai lengvai paruošiamas ir sveikas pasirinkimas tiek kasdienai, tiek ypatingai progai.
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 30 minutes
Bendras laikas 45 minutes
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

Žuvies paruošimas:

  • Nuplaukite žuvį, nuvalykite žvynus ir išdorokite. Nupjaukite pelekus, o peiliu ant žuvies šonų padarykite nedidelius įstrižus įpjovimus.

Marinavimas:

  • Išspauskite citrinos sultis ir užpilkite jas ant žuvies. Smulkiai supjaustykite krapus ir pabarstykite žuvį. Pagardinkite druska ir pipirais. Įtrinkite žuvį iš išorės ir vidaus, tuomet palikite marinuotis šaldytuve apie 15 minučių.

Paruošimas kepimui:

  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo dėkite žuvį ir aptepkite ją grietine (po 1 arbatinį šaukštelį kiekvienai žuviai).
    Jūros ešerys grietinės padaže su citrina

Kepimas:

  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Kepkite žuvį, kol ji taps gražios auksinės spalvos – apie 25–30 minučių, priklausomai nuo žuvies dydžio.

Patiekimas:

Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galiu naudoti kitą žuvį? Taip, šis receptas tinka bet kuriai baltai žuviai, pvz., menkei ar plekšnelei.
  2. Ką daryti, jei neturiu šviežių krapų? Galite naudoti džiovintus krapus arba pakeisti petražolėmis.
  3. Ar galima grietinę pakeisti kitu produktu? Grietinę galite keisti graikišku jogurtu.
  4. Ar šis receptas tinka šaldytai žuviai? Taip, bet prieš gaminant žuvį būtina pilnai atšildyti.
  5. Kiek laiko žuvis išlieka šviežia po paruošimo? Paruoštą žuvį laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip 2 dienas.

Maistingumas

Porcija: 100gKalorijos: 120kcalAngliavandeniai: 1gBaltymai: 19gRiebalai: 4g
mitybos planai
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų